Melyik MacBook lenne a legjobb választás a lentebb említett egyedek közül?
Első körben szeretném leszögezni, hogy kizárólag MacBook laptopot szeretnék vásárolni és teljesen figyelmen kívül fogom hagyni azokat a kommenteket akik ezt nem veszik figyelembe.
Három gép közül nem igazán sikerült eldöntenem, hogy melyiket éri meg leginkább 2024- ben megvásárolni.
Az egyik a MacBook Air m1 (2020) 256 GB- os laptop, amit a megnézett rengeteg tájékoztató videó alapján az egyik legjobbnak tartanak még most is és több olyan videót/ kommentet olvastam az interneten, hogy még idén is nagyon megéri. Engem ami elsősorban zavar benne az mind csak külsőleg mutatkozik meg ami nem más mint a mérete, a kijelező mérete illetve ami a leginkább, hogy már négy éves gépről van szó, én pedig hosszútávra tervezek gépet vásárolni és félek, hogy akkor nem ez a legjobb választás.
A másik kettő modell amin gondolkozok a MacBook Air M2 es gép két változata a 256 GB, 8 magos GPU- val és a 512 GB, 10 magos GPU- val rendelkező egyedek.
A 256 GB- os egyedről hallottam jót is rosszat is, sokan a 512 GB- osra esküsznek inkább, a kijelző méretével jobban meg lennék elégedve, a töltési rendszerével is illetve talán időtállóbb is mint az m1- es air.
A 512 GB- os engem csak a tárhely miatt fogott meg leginkább, de már annyi más módja is van a tárhely bővítésének, ami olcsóbb talán, mint ennyivel több pénzt kiadni ezért a modellért.
Azt hallottam, hogy egy átlag felhasználónak aki én is vagyok mindhárom gép tökéletesen elég és valószínűleg én, mint hozzá nem értő ember, a kinézeten kívül semmilyen különbséget nem is érzékelnék a gépek között.
A kérdésem mégis azokhoz szól akik ezek közül a gépek közül használják akár az egyiket akár a másikat vagy csak próbálták/ használták őket, hogy melyiket ajánlanátok nekem leginkább 2024- ben ha átlag felhasználó vagyok( suli, munka) és minél több évet szeretnék a géppel eltölteni??
Átlag felhasználónak szvsz tökmindegy, mindhárom overkill.
Én a legfiatalabbat venném és qzt aminek az SSDjén a legkevesebb az írás. Ha az SSD letérdel, akkor kb kuka az egész, gazdasági totálkár. Ha jól olvastam neked hosszútávra kellene, így csak a legfiatalabb játszik.
Csak a legfontosabbat nem írtad: hány GB memória, bár tippre 8, 8 és 16. Az utóbbit venném.
Én M2 Pro-t használok, és a tárhelyet egy 1 terás Transcend JetDrive SD-kártyával bővítettem, amire ritkán használt nem kritikus file-okat rakok át. De az Air-ben nincs kártyaolvasó, és úgy nagyobb macera a kevés hely, ne spórolj rajta.
Mindegyik 8 azért nem írtam, bár igen lehet fontos lett volna, de az nem volt eltérés közöttük. Külső SSD- vel az összes működik, legtöbben így használják és az éjszaka folyamán osztottam szoroztam és számomra nézegetve az árakat jobban megéri egy olyanra beruházni mint most egy 100 - assal többet adni egy nagyobb tárhelyért, ha kevés lenne a hely. + valószínűleg amire én használnám még a 256 is elég lesz😄
Először amikor nézegettem őket, egyértelműen a harmadik opciót szerettem volna, de igazából mindenki csak lebeszélt róla, hogy nekem még az M1 is tökéletesen elég lenne, konkrétan a boltban is azt mondták, majdnem fele olyan árban mint az utolsó. Ennek ellenére még nem döntöttem. Árban mindegyik beleférne alapvetően, de nyilván nehéz a döntés.
Köszönöm az eddigieket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!