Miért húz alá minden szót a böngésző/gép?
Igazából nem tudom, hogy a böngésző csinálja ezt, vagy a Windows.
Akármit írok, piros hullámos vonallal aláhúz minden szót, ezt is amit most írok.
A böngésző Firefox, a Windows az 7 Ultimate 64 bites, minden magyar nyelvű, a billentyűzet is.
Magyar Firefoxot tölts le inkább, noha egyébként az angol verziót is be lehet állítani, hogy a helyesírást magyarul értelmezze.
Vagy így is lehet:
Firefox beállítások --> Általános --> legörgetsz --> Nyelv.
Be lehet állítani, hogy magyarul javítson, szerintem kár kiiktatni teljesen.
Alapesetben beáll magyarra, de nálad valami félrement valószínűleg.
Nekem például nincs is bepipálva "Az operációs rendszer...".
Ezt gépet nemrég telepítettem újra, Prof 7 magyar, 64 bit.
Általában először eltávolítom az angol billentyűzetet a jobb sarokban lévő ikonról kiindulva. Így csak a magyar marad, eltűnik a választó is.
Utána telepítettem a magyar Firefox ESR-t, mivel Win 7-re már csak ez támogatott.
Rögtön jó volt, nem kellett semmit variálni.
A szövegmezőkben levő szövegek aláhúzásáért a Firefox Helyesírás-ellenőrzője a felelős:
ugyanis feltehetőleg nincs telepítve/beállítva a magyar nyelvi helyesírás-szótár.
A szótár telepítésének ellenőrzése a Kiegészítőknél:
about:addons
a Szótárak résznél végezhető el - így kellene kinéznie:
ha nem lenne feltelepítve, innen:
telepíthető.
Beállítása: jobb klikk a szövegmezőn --> helyi menüből Nyelvek --> Magyar elé pipa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!