Mitől merülhet ilyen irtózatos ütemben a laptopom?
Elromlott.
Mivel se azt nem irtad meg hogy milyen laptop, se azt hogy milyen frissitesrol van szo (BIOS- vagy egyeb firmware, esetleg sima windows update), milyen processzek futnak amikor hasznalod, egyaltalan elalszik-e tenylegesen amikor lecsukod a fedelet, esatobbi esatobbi esatobbi, nehez pontosabb valaszt adni.
Vond vissza ezt a 3 napja települt frissítést. Ez lehet kijelzési hiba is, mint ahogy én jártam:
Egyik pillanatról a másikra 8%-ra ugrott az aksi. Aztán az egész napot kibírta így, pedig használtam rendesen...
1. Nem fut semmi a háttérben elvileg, mindent bezártam direkt, és írta hogy nincs semmilyen app megnyitva. Hol nézzem meg, hogy nincs-e mégis valami?
2. Nem vagyok egy nagy tech guru, de az gondolom már kiderült számodra, így amit írsz az nekem kínai. A gép Macbook Air, és amire most frissített macOS Monterey 12.5.1 Ennyit tudok még mondani.
3. Hogyan lehet visszavonni a frissítést? Magától csinálta, tehát nem én kezdeményeztem.
Ha MAC, akkor nem tudok hozzá szólni. (Ezt nem írtrad a kérdésben.)
BIOS, vagy hasonló van a MAC-nél? Ott nézd meg az aksi állapotát.
Hány ciklus van az akkuban?
Lehet, hogy az aksi adta meg magát és ez teljesen véletlen egybeesés a frissítéssel.
OS verzió frissítéskor amúgy minden újra indexeli magát (fotók és a spotlight leginkább), az el tudja vinni a gépet, amíg nem végez. Az activity monitor segíthet, ha azt látod, hogy a photos, vagy az mdworker (ez a spotlight indexelő egyik fő folyamata). Ha elszabadult processz csinálja, akkor az activity monitorral általában meg lehet találni.
Frissítést visszavonni macOS-en nem lehet, csak úgy, ha a korábbi verzióval újratelepíted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!