Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől merülhet ilyen irtózatos...

Mitől merülhet ilyen irtózatos ütemben a laptopom?

Figyelt kérdés
3 napja van ez, mióta frissítette a gép saját magát. Ha semmilyen alkalmazás nem fut, minden be van zárva, akkor is hihetetlen tempóban merül. Úgy kell elképzelni, hogy eddig folyamatos használat mellett is bírt 4-5 órát egy töltéssel, most ez kb. 1 órára csökkent. Tehát percenként esik le a töltöttségi százalék. Eddig ha lecsuktam a tetejét, altattam, akkor semmi energiát nem használt, most ha lecsukom úgy 67%-on van a töltöttsége, és pár óra múlva felnyitom, már kiírja, hogy alacsony töltöttség, azaz egy-két százalék van benne. Még egyszer írom, eddig nem volt ez, a frissítés óta lett ilyen! Kérlek segítsetek mi okozhatja!
2024. febr. 12. 16:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Van pár alkalmazás, ami háttérben fut, keresd meg ezeket.
2024. febr. 12. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
34%

Elromlott.

Mivel se azt nem irtad meg hogy milyen laptop, se azt hogy milyen frissitesrol van szo (BIOS- vagy egyeb firmware, esetleg sima windows update), milyen processzek futnak amikor hasznalod, egyaltalan elalszik-e tenylegesen amikor lecsukod a fedelet, esatobbi esatobbi esatobbi, nehez pontosabb valaszt adni.

2024. febr. 12. 17:02
 3/8 Dongaben ***** válasza:

Vond vissza ezt a 3 napja települt frissítést. Ez lehet kijelzési hiba is, mint ahogy én jártam:

Egyik pillanatról a másikra 8%-ra ugrott az aksi. Aztán az egész napot kibírta így, pedig használtam rendesen...

2024. febr. 12. 17:43
 4/8 A kérdező kommentje:

1. Nem fut semmi a háttérben elvileg, mindent bezártam direkt, és írta hogy nincs semmilyen app megnyitva. Hol nézzem meg, hogy nincs-e mégis valami?

2. Nem vagyok egy nagy tech guru, de az gondolom már kiderült számodra, így amit írsz az nekem kínai. A gép Macbook Air, és amire most frissített macOS Monterey 12.5.1 Ennyit tudok még mondani.

3. Hogyan lehet visszavonni a frissítést? Magától csinálta, tehát nem én kezdeményeztem.

2024. febr. 12. 18:17
 5/8 Dongaben ***** válasza:

Ha MAC, akkor nem tudok hozzá szólni. (Ezt nem írtrad a kérdésben.)

BIOS, vagy hasonló van a MAC-nél? Ott nézd meg az aksi állapotát.

2024. febr. 12. 18:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Konkrètan mit nèzzek az akksi àllapotànàl? Tehàt mit keressek, amiböl valami kiderülhet?
2024. febr. 12. 19:02
 7/8 CspCsj ***** válasza:

Hány ciklus van az akkuban?

[link]

2024. febr. 12. 21:54
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy az aksi adta meg magát és ez teljesen véletlen egybeesés a frissítéssel.

OS verzió frissítéskor amúgy minden újra indexeli magát (fotók és a spotlight leginkább), az el tudja vinni a gépet, amíg nem végez. Az activity monitor segíthet, ha azt látod, hogy a photos, vagy az mdworker (ez a spotlight indexelő egyik fő folyamata). Ha elszabadult processz csinálja, akkor az activity monitorral általában meg lehet találni.

Frissítést visszavonni macOS-en nem lehet, csak úgy, ha a korábbi verzióval újratelepíted.

2024. febr. 13. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!