Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a filmhez a...

Hogyan lehet a filmhez a felíratot úgy hozzárendelni, hogy az végleg benne maradjon?

Figyelt kérdés
Tehát nem külön .srt mappát szeretnék hanem Pl ha ráteszem egy külső merevlemezre a filmet akkor simán csak távirányítóval belehessen állítani, mert ha külön srt ben van akkor esélytelen tv n hozzárendelni.

febr. 4. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Nekem az ugyanabba a mappába rakott azonos nevű SRT fájlt felismeri a TV.

(Pl. A.remeny.rabjai.1080p.mp4 + A.remeny.rabjai.1080p.srt működik együtt)

De videoszerkesztővel egyszerűen "ráégetheted" a feliratot véglegesen.

febr. 4. 12:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyezzen a file név ennyi a "titok", ahogy #1 is írta, azért nem kis meló minden filmre ráégetni a feliratot. 😃

Nekem minden lejátszó megeszi a mellérakott feliratot.

febr. 4. 13:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ráégetni? Simán belemuxolod a videóba, pl MKVToolNix-szal, fél perc az egész. Égetni max a formázott feliratokat szokták, mert azzal még mindig nem boldogulnak az erősen fapados beépített TV lejátszók.

De ha nem akarsz több feliratsávot belepakolni, akkor az átnevezés a legegyszerűbb, azt úgy kb bármi felismeri.

febr. 4. 14:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mkvtoolnix +1

A lényeg az, hogy a fájlkiterjesztés, pl .mp4 .mkv .vob .akármi, ezek filmeknél csak konténerfájlok, nem határozza meg a minőséget vagy bátmit. Valójában szinte bármilyen kódekkel készült videó és hangfájl lehet benne (nyipván mindnek megvannak a korlátai).

mkv, tehát a matrjoska kiterjesztés előnye, hogy ez a konténertípus képes bármennyi hangot és feliratot is tartalmazni. mp4 vagy avi nem tud feliratot tárolni.

A felirat ráégetése az más téma. Ott magát a videót módosítod, a képet, megváltoztathatatlanul rákerül a felirat. Néhány esetben javasolt csak, pl ha a céleszköz nem kezeli jól a feliratot.

Illetve: én sem szoktam a fájlba rakni a feliratot. Ha a feliratnak ugyanaz a neve, mint a filmnek, akkor felismeri a legtöbb lejátszó.

febr. 4. 15:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Túl régen használtam ezt a módszert h azonos nevűnek kell lennie, de akkor ezt fogom tenni!
febr. 5. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!