Hogyan lehet a filmhez a felíratot úgy hozzárendelni, hogy az végleg benne maradjon?
Nekem az ugyanabba a mappába rakott azonos nevű SRT fájlt felismeri a TV.
(Pl. A.remeny.rabjai.1080p.mp4 + A.remeny.rabjai.1080p.srt működik együtt)
De videoszerkesztővel egyszerűen "ráégetheted" a feliratot véglegesen.
Egyezzen a file név ennyi a "titok", ahogy #1 is írta, azért nem kis meló minden filmre ráégetni a feliratot. 😃
Nekem minden lejátszó megeszi a mellérakott feliratot.
Ráégetni? Simán belemuxolod a videóba, pl MKVToolNix-szal, fél perc az egész. Égetni max a formázott feliratokat szokták, mert azzal még mindig nem boldogulnak az erősen fapados beépített TV lejátszók.
De ha nem akarsz több feliratsávot belepakolni, akkor az átnevezés a legegyszerűbb, azt úgy kb bármi felismeri.
Mkvtoolnix +1
A lényeg az, hogy a fájlkiterjesztés, pl .mp4 .mkv .vob .akármi, ezek filmeknél csak konténerfájlok, nem határozza meg a minőséget vagy bátmit. Valójában szinte bármilyen kódekkel készült videó és hangfájl lehet benne (nyipván mindnek megvannak a korlátai).
mkv, tehát a matrjoska kiterjesztés előnye, hogy ez a konténertípus képes bármennyi hangot és feliratot is tartalmazni. mp4 vagy avi nem tud feliratot tárolni.
A felirat ráégetése az más téma. Ott magát a videót módosítod, a képet, megváltoztathatatlanul rákerül a felirat. Néhány esetben javasolt csak, pl ha a céleszköz nem kezeli jól a feliratot.
Illetve: én sem szoktam a fájlba rakni a feliratot. Ha a feliratnak ugyanaz a neve, mint a filmnek, akkor felismeri a legtöbb lejátszó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!