Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ebben az esetben át tudom...

Ebben az esetben át tudom méretezni valahogy a C partíciómat?

Figyelt kérdés

Használtan vettem egy laptopot. Windows csere után nem sikerült visszaállítsam a partíciók méretezését úgy, ahogy voltak. Ha valaki ért hozzá és lenne olyan kedves és segítene nekem megköszönném. Próbáltam tutorial videók alapján, de nem sikerült.Letöltöttem egy programot, EaseUs Partition Master a neve, amivel elméletileg át kellene tegye, de nem sikerül. A C partícióba szeretnék több helyet foglalni. Kérem szánjon meg valaki és segítsen. Előre is köszönöm.

[link]

[link]

2024. jan. 24. 18:59
 1/5 CspCsj ***** válasza:

Elvileg a Disk Converter résznél lehet ilyet.

[link]

2024. jan. 24. 20:21
 2/5 CspCsj ***** válasza:

Azt elfelejtettem, hogy érdekes lesz az eredmény, mivel a "Disk 0" egy merevlemez, a "Disk 1" pedig egy nagyságrenddel gyorsabb SSD.

Ha egyesíted a kettőt, akkor bizonyos helyzetekben (amikor a HDD-ről töltődnek be dolgok, vagy oda ír a rendszer), akkor nagyon belassulhat, - illetve két eszköznél nagyobb a meghibásodás esélye.

A leírás alapján, mindegyik eszközt külön-külön konvertálnod kell, és az üres HDD-n töröld a partíciót (vagy kicsinyítsd le), hogy legyen szabad terület rajta.

Ha jól értettem, akkor utána a "C:" átméretezésénél a másik eszközön lévő üres területből fog elvenni.

2024. jan. 24. 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:

A jelenlegi lemezről törölj mindent és tisztán újratelepíted a windowst a nagy lemezre (arról is töröld a partíciókat).

Így legalább az eladó által telepített keylogger és megfigyelő programok miatt sem kell aggódnod hogy ellopja a bankszámládról a pénzed.

2024. jan. 24. 23:31
 4/5 anonim ***** válasza:

+1 az újratelepítésnek.

Részben azért, amit #3 írt, részben pedig azért, mert nem jó két különböző lemezből egyet készíteni. Ha a kettő közül az egyik meghibásodik, jó eséllyel minden adat kuka lesz.

2024. jan. 25. 10:00
 5/5 CspCsj ***** válasza:

Én nem tennék Windows 10 vagy 11 rendszert merevlemezre, - az összes ilyen ismerősnek maximum egy éven belül rendkívül belassult. (persze lehet kínlódni, de utólag mindenki azt mondta, kár hogy nem váltott előbb)

Egyébként pontosan milyen laptop modellről van szó?

Hátha kivehető ez a 32GB-os SSD (szerintem egy 64GB-os már nem drága, pláne használtan), - vagy ha beforrasztott, akkor az 500GB-os merevlemezt biztosan ki lehet cserélni, a merevlemezhez meg venni 3ezer körül egy USB külső tokot, és lesz egy 500GB-os pendrive.

2024. jan. 25. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!