Mitől lehet az hogy Szétesik a TV-n a kép?
Figyelt kérdés
Volt egy régi Coax kábelos rendszer kiépítve és 3 db Splitter-el lett szétosztva 4 DB tv-re a Splitterek elég régiek voltak 1-800 mhz-es tartományban működtek.Most ezt a rendszert szüntetem meg a 3 db Splittert helyettesítettem egy nagy 8-asal Típusa "zla0639" így sokkal átláthatóbb számomra a rendszer.Eddig tökéletesen hiba nélkül működött az egész rendszer viszont 3 napja 2 tv-n folyamatosan szétesik a kép,elmegy a hang vagy szimplán nincs jel mind a 4 tv Smart.Nem jövök rá miért lehet ez.Eddig az összes csatlakozót újra kötöttem el-el vágtam a kábelból is hátha valahol megtört de semmi... Ebben kérném a segítségeteket ha valaki csinált már esetleg hasonlót vagy találkozott ilyennel?jan. 21. 11:39
1/3 anonim válasza:
A 8-as nem használt ágai le vannak zárva megfelelően? Az okoz ilyen problémát. Illetve nézd a jelszintet (egy problémás csatornán). Ha a jelerősség 100% de a jelminőség nem, akkor túl erős, csillapítani kell. Ha a jelerősség se 100% akkor túl gyenge, erősíteni kell. Ha csillapítani kell azt a tévé előtt közvetlen tedd, hogy ne zavarja a többit. Ha erősíteni kell azt az osztó előtt tedd, mert ott még jó a jel, ha a rossz jelet erősíted nem lesz jobb, mert a zajt is erősíted a jellel.
2/3 anonim válasza:
Illetve fontos, hogy mindig csak annyit csillapíts vagy erősíts amennyi feltétlenül szükséges, állítható csillapítót/erősítőt vegyél. Különben könnyen átesel a ló túloldalára.
3/3 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszod!Akkor be szerzem ami kell hozzá és neki is esek.A 8-as csatlakozó végei megfelelően le vannak zárva igen már a nem használtak.
jan. 21. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!