Hogy lehet törölni az EFI-rendszerpartíciót és Helyreállítási partíciót?
A képen látható módon a D meghajtón (Lemez 1) van kettő ilyen partíció. Az operációs rendszer a C meghajtón van (Lemez 0), és a D meghajtón szükség van-e ezekre? A Diskpart segítségével próbáltam törölni, de nem engedte. (The specified command or parameters are not supported on this system.)
Cmd
diskpart
List disk
select disk 9 (?)
Clean
convert mbr
create partition primary
format fs=ntfs quick
Exit
Azt a dinamikusnak jelölt dolgot jobb gyökerestül törölni, csak a baj van vele.
Én a helyedben először lecsatlakoztatnám a "Lemez 1"-et, és megpróbálnám elindítani a gépet.
Ha így is bebootol a gép (csodálnám), akkor lehet törölni.
Ugyanis nekem innen úgy tűnik hogy nem egy meghajtón van az indításhoz szükséges rejtett partíció, és a Rendszer (C:). Valószínűleg ezért nem engedi törölni sem a rendszer alól.
Ha a gép a Lemez 1 nélkül is elindul, akkor bebootolsz a Windows telepítőlemezedről, és a telepítés kiválasztása ablaknál, szépen törlöd a felesleges partíciókat, formázni nem is kell. Újraindítod a gépet, és a Lemezkezelés-ben be tudod fejezni amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!