Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mire lenne érdemes váltanom...

Mire lenne érdemes váltanom Win7-et futtató régebbi PC-ről?

Figyelt kérdés

Előre bocsátom, hogy nem vagyok "kocka", csak egy egyszerű felhasználó.

Sokat streamelek, filmeket, zenét hallgatok, néha office-t használok, böngészek, képeket is ritkán szerkesztek. Kb ennyi az elvárás. Kérdés: milyen Windows és ehhez milyen konfig lenne ideális? Előre is köszönöm.

2024. jan. 13. 15:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Az ötlet onnan jött, hogy a youtube elkezdett Chrome alatt úgy szaggatni, mint nagyanyám a nokedlit, holott a net jó.
2024. jan. 13. 15:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem a W7 a baj, hanem valoszinuleg geped ami nem tamogatja hardveresen a video-dekodolast. Szinte barmilyen, de modern architekturara epitett gep jo lesz ilyen felhasznalasra.
2024. jan. 13. 15:35
 3/11 anonim ***** válasza:

Linuxra. Játékon kívül* minden másra sokkal jobb, mint a Windows, és a közhiedelemmel ellentétben kezelni is könnyebb, legalábbis a népszerűbb disztribóciókat, pl. Mint.

*Játékra is jobb lenne elméletileg, de a legtöbb játékot csak Windowsra adják ki.

2024. jan. 13. 15:38
 4/11 anonim ***** válasza:

3, Régi gép is jobban elbírja a Linuxot? Akár olyan, mint a kérdező esetében?

Idősebb rokonnak van egy nettó 13 éves laptopja. Win7-tel használhatóan futott, kapott rá egy alap win10-et, de hiába a starter meg a 32es verzió (amit elvileg bírnia kéne papírforma szerint), így is tetűlassú a gép, túl sok neki. A ram a legnagyobb baja.

Most azon kívül, hogy egy ennyi idős gépet már eleve kukázni kéne kb, linuxszal vajon jobban futna? Pontosan mit kéne rá telepíteni? Én picit sem értek hozzá, sosem láttam testközelből linuxot, én is beleesem az emlegetett közhiedelembe. Van ennek is olyan grafikus felülete, mint a winfosnak, idős rokon tudná kezelni?

(Bocsi kérdező, tudom, hogy bunkóság más kérdése alatt, de ez talán neked is hasznos lehet, amíg nem választasz új gépet :D)

2024. jan. 13. 15:51
 5/11 anonim ***** válasza:
#4 A régi gépeken különösen nagy különbség van a Linux javára, mivel sokkal jobb a hardveroptimalizációja. Az, hogy van-e grafikus felülete, disztribúciótól függ. Kezdőknek a Linux Mintet ajánlanám, a Windowshoz képest jóval könnyebb kezelni, feltéve, hogy elfelejted a windowsos beidegződéseket.
2024. jan. 13. 15:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
YouTube azért szaggat, mert a régi gépeket megfekteti a VP9 és a HEVC. Tegyél fel egy h264ify plugint a böngészőbe és varázsütésre megjavul. 720p h264-et egy egymagos AMD64 is dekódol gond nélkül.
2024. jan. 13. 16:12
 7/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok, ezt még sikerült az őskövületből kiszednem:

Intel Core 2 quad CPU Q6600 @ 2,40GHz

RAM 4GB

64 Bit oprendsz

111GB HDD

Ez nyilván nagyon gyengusz, nem sajnálom a pénzt újabbra, csak tényleg nem értek hozzá.

Az ötletek meg külön köszi.

2024. jan. 13. 16:20
 8/11 anonim ***** válasza:
56%
Mire érdemes váltani egy 15 éves régi gépről? Egy új gépre. ☺️
2024. jan. 13. 19:56
 9/11 A kérdező kommentje:

Ha nem mondod hülyén halok meg.

De komolyan kérdeztem. Mert nem értek hozza

2024. jan. 13. 20:14
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

8.1 -en jobban megy kicsivel, vagy 10-re is válthatsz csak irtó lassú lesz.

Nekem is dual core de csak 1.8 és csak 1 giga memóriám van, viszont nem szaggat a youtube. Pár havonta újra kell húzni a rendszert mert belassul. Neked is ezt a tippet ajánlom.

2024. jan. 13. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!