Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Két év Ubuntu után érdemes...

Két év Ubuntu után érdemes Debianra váltanom?

Figyelt kérdés

Elvileg ugyanaz, csak stabilabb!?

Ubuntu progik telepíthetőek rá?

nVidia driver, és egyéb hardverek támogatása elfogadható?

Egy atombiztos gépet szeretnék... kevés gubanccal.

2011. márc. 15. 19:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok értelme van, főleg ha a meglévő rendszered megfelelően működik. Atombiztos gép pedig nem létezik. Bármikor jöhet egy frissítés, vagy akármi és hazavághatja a rendszered. :D

A Debian ugyan az mint az Ubuntu, minusz a felhasználóbarát megközelítés.

2011. márc. 15. 20:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia, nekem Debianom van.

Elvileg ugyanaz, de egy kicsit többet kell szöszölni a beállításokkal. Arra gondolok, hogy a billentyűzetet is neked kell beállítanod, meg az fstabot is. Őrizd meg a régi fstabot, és akkor nem kell még azt is állítgatni! A legtöbb ubuntus programnak megvan a maga megfelelője, hiszen ugyanaz az alap, de ritkábban frissül.

A hardverek támogatottságában az új Debian nem a legjobb, inkább egy régibb példányt szerezzél, és azt frissítsd! Bár ez nem a disztribúción, hanem a magon múlik. Az én hangkártyámat például nem ismeri fel a Debian 5 magja. A videó nem az erénye. Ha tudod, akkor őrizd meg a régi magot; ha nem tudod, akkor jegyezd meg a verziószámát, és tedd fel utólag!

Jó Debiant, és előbb keress, és csak aztán kérdezz!

2011. márc. 16. 20:44
 3/3 anonim ***** válasza:

A legtöbb megszokott programdat a Gnome tartalmazza. Ha ezt a Debianhoz is felteszed, akkor majdnem mindened meglesz. De ami nincs Debianban, azt előbb-utóbb az Ubuntuból is eltávolítják.

Jó kísérletezést!

2011. márc. 17. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!