Miért spípol a monitor a tv a számítógép mikor megy a légkondicionáló?
Üdvözletem
Napokban lettem figyelmesebb egy eleggé fura jelensegre,mikor be kapcsoljuk a légkondit fűtésre és ahogy be indul valamiért a számítógép a táp környékén sípol a monitor is sípol meg a tv is.
Ez mitől lehet egy elektromos zaj lenne csak hogy nagy áramot vesz fel a légkondicionáló? Vagy esetleg valami elektronikai hiba lesz ?
A földhurkon nem segít a külön fázis, mert a földben van, az pedig közös mindhárom fázison. Galvanikus leválasztó kell, már ha tényleg az, de kétlem, mert az akkor keletkezik ha összeföldelsz két már eleve földelt berendezést. Bár a PC tápegység és a légkondi is földelt, kétlem hogy össze lennének kötve vezetékkel.
Szerintem simán csak zajt kelt a kompresszor a fázison, ezt a szűrőkondenzátorok dolga lenne kiszűrni a tápegységekben. Lehet már régiek és kiszáradtak, nekem is a monitorom attól elmegy hogy bekapcsolok egy kapcsolós hosszabbítót. 15 éves, szóval el tudom képzelni, hogy a szűrőkondik mintha ott se lennének.
Az a baj hogy 1 éves kb a tápegység a számítógépen 1 éves és egy Sesonic Focus gx 650 gold szóval szerintem nem is a rosszfajta.
Akkor ennek tenni nem lehet semmit ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!