Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miről írjak IT történeti...

Miről írjak IT történeti szakdolgozatot? Egy jó tipp kéne.

Figyelt kérdés

Egy IT történeti kurzust végzek távoktatásban egy külföldi egyetemen. Szakdolgozati témát kell választani. Sok küzdelem után az alábbi három lehetőség maradt (a címeket magyarra fordítottam):

1. Banū Mūsā élete és munkássága. (sose hallottam róla, egy wiki szócikket találtam, de nem tudom, hogyan lehet ebből 25 oldalt írni)

2. Számrendszerek, számírás (ha jól fordítom) története, szereplői (kiemelten a hindu-arab számírás, kettes számrendszer, tizedes törtek)

3. Maurice Karnaugh és munkássága (Karnaugh táblát ismerem, Wiki szócikket találtam, szintén kérdéses, hogyan tudok erről 25 oldalt írni)

2024. jan. 1. 20:06
 1/2 anonim ***** válasza:
A kettesről végtelen mennyiséget lehet írni. Megírod, milyen számrendszerek alakultak ki, azokat hogyan sikerült számítógépen felhasználni, hogy kezeli a számítógép (lebegőpontos számok pl. ), aztán lehet 100 oldalt írni a grafikáról, ami tiszta matek. Szinusz, koszinusz, stb. helyett mátrix szorzások használata, vektorok készítése, kvaternióval forgatás...
2024. jan. 1. 21:35
 2/2 A kérdező kommentje:

1: Köszi, igen én is a 2-esre hajlok, hogy talán az a legegyszerűbb. De pl. az 1-es meg nagyon érdekes, főleg mert sose halottam a nevet, és elég régen élt, és érdekes dolgokkal foglalkozott.

Talán a 2-esben nehézség, hogy 25 oldalt kell írni. Ami maximum 30 lehet, és a mellékletekkel együtt sem lehet több, mint 40 oldal. Talán ott az a nehézség, hogy mit hagyjon ki az ember. Igen köszi, mert tettél be olyan szempontot amire én elsőre nem is gondoltam.

Szuper vagy!

2024. jan. 1. 22:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!