Mi lehet a baj a pendriveommal? Menthető?
Sima word doksik voltak rajta, működött. Most beduhtam és a word doksi nevek helyén valamilyen fura hieroglifa fŵle jelek vannak és nem lehet megnyitni a fileokat.
Nagyon fontos doku van rajta, mondja valaki, hogy menthető pls. 😭😱
DE MI A BAJ VELE? Hőgutat kapott vagy mi?
Ezt kérdezném.
Pendrive olyan mint a floppy volt.
Nem megbízható. 🙄
"De mitől lett ilyen???"
Az elektronikák sem örök életűek. Aztán persze van, ami simán kibír több tíz évet, vagy ki tudja, akár évszázadokat is (értelemszerűen erről még nincs tapasztalat), van, ami meg nevetségesen kevés idő alatt tönkremegy. Hogy konkrétan mitől? Lehet, hogy eredendően egy silány példány volt. (Még azonos modellen belül is lehetnek komoly eltérések.) Lehet, hogy valami olyan fizikai, vagy elektronikus behatás érte, ami károsíthatta. A Flash-alapú tárolók egyébként is hírhedten sérülékenyek.
Ha a rendszer látja, "csak" a fájlnevek helyett vannak hülyeségek, az még a bíztatóbb eset, mert lehet, hogy csak logikai, fájlrendszer-szintű hiba, és nem fizikai jellegű.
"régebbit nem egszer simán kihúztam, semmi baja nincs"
Mert szerencséd volt. De tudok olyat, akinek nem volt szerencséje, és az adataival fizetett a lustaságáért. De mindenkinek egyéni dolga, hogy kockáztatja-e az adatait két egérkattintásért.
"6: Micsoda?"
A Recuva egy adathelyreállító szoftver. De én személy szerint nem javaslom, hogy tapasztalat nélkül kísérletezz, mert könnyen lehet, hogy pont ezzel veszíted el végleg az adataidat. Ilyenkor az első lépés, hogy egy lemezképfájlt létrehozol (majd pedig abból egy másolatot, hogy ne kelljen minden egyes próbálkozás után az eredetiről újra képet készítened), és azon kísérletezel. De szerintem - nem rosszindulatból - ez már az a szint, amihez érdemesebb lenne hozzáértő segítségét kérned.
A jövőben pedig MINDENRŐL legyen legalább három példányod, ami kicsit is fontos! Amiről nincs biztonsági másolatod, az csak idő kérdése, hogy mikor fog elveszni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!