Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi okozhatja ezt a "jelenséget"?

Mi okozhatja ezt a "jelenséget"?

Figyelt kérdés
Ha picit erősebben elmozdítom a számítógépet, eltolom, átcipelem máshova, vagy csak véletlen belerúgok stb... elmegy a kép, a vga venti elkezd "maxon" pörögni és ilyen nyekergő hangot ad, újraindítani pedig nem lehet, csak kikapcsolni. Aztán egy erősebb rázás után észhez tér, és működik megint rendesen. Amikor még nem tudtam, hogy ez mozdulattól megtud javulni, elvittem szervizbe ezzel a problémával,ott azt mondták bios probléma állt a háttérben...
2023. dec. 21. 09:54
 1/3 anonim válasza:

A leírásod alapján ez nagyon nem BIOS hibának hangzik, ettől még persze nem biztos, hogy átvertek, lehetett más probléma, amit egy BIOS update/visszaállítás megoldott. Fizikai behatásokra csak extrém esetben szabad reagálnia egy számítógépnek.

Egyébként sem javaslom a rázást, rugdosást, inkább nézz bele, hogy minden megfelelően van-e rögzítve, szintén a kábeleket érdemes átnézni, kicserélgetni, nincs-e köztük kontaktos, ha elmegy a kép, én a monitor kábellel kezdeném.

2023. dec. 21. 10:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Milyen VGA, ha valami nagy 3 ventilátoros batár az húzhatja a PCIe slotot ami jó esetben csak érintkezési problémát okoz rossz esetben károsodhat a kártya vagy az alaplap. Ezt nem ütögetéssel meg rázogatással kell "javítani" mert a végén mehet a kukába a cucc.
2023. dec. 21. 11:20
 3/3 A kérdező kommentje:
A rugdosás véletlen volt, legutóbb meg csak arrébb toltam kb 5 centivel a gépet és már el is ment a kép. A Vga egy Msi Rtx 2060. Ma megnéztem a kábeleket, hogy nincs-e kilazulva valamelyik vagy bármi, utána bekapcsolt rendesen. Tegnap még volt kétszer ilyen random újraindulás, miután észhez tért a gép. Egyébként a vga évek óta ad egy ilyen pár másodperces kerregő hangot minden bekapcsolásnál, de régen azt mondták a szervizbe, hogy ez normális... nekem a jelenségnél az a fura, hogy nem engedi újraindítani se a gépet, csak kikapcsolni.
2023. dec. 21. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!