Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A chatgpt-nél tényleg minden...

A chatgpt-nél tényleg minden egyes válasz 7 centjébe kerül a cégnek?

Figyelt kérdés
Hogy lehetséges ez?
2023. nov. 23. 19:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem, mert hónapokkal ezelőtt a chatgpt azt írta, hogyha elmegy az internet, akkor is tud működni, és működött is. Most amikor kikapcsoltam a netet, nem működött.
2023. nov. 23. 19:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudtam, hogy az egész világon ki tudos kapcsolni a netet. Amúgy meg, a chatgpt futtatásához gépek, áram, stb. kell, ez mind pénzbe kerül.
2023. nov. 23. 20:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze hogy ha nálad nincs net, akkor nem működik, mert nem natívan fut a gépeden, hanem interneten keresztül kommunikálsz a szerverrel. Ha nincs internet, akkor nem tud a géped interneten keresztül kommunikálni a szerverrel. De ha kikapcsolod magadnál az internetet az csak téged érint, addig amíg az OpenAI-nál megy a szerver és van internet, a többi internettel rendelkező felhasználó ugyanúgy felcsatlakozhat. Ha az OpenAI-nál megy el az internet, vagy van hálózati hiba, akkor igaz, hogy nem működik a ChatGPT, de ez a legritkább esetben következik be. Ellenben a ChatGPT nem mindent tudó varázsgömb, néha akkora hülyeségeket is ír, hogy a legtanulatlanabb embereknek is szemet szúr. Például a múltkor azt írta nekem, hogy a ChatGPT-vel folytatott beszélgetések teljesen publikusak és bárki hozzáférhet, csak az a baj, hogy már a gatyát is leperelték volna az OpenAI-ról, ha így lenne...

Egyébként igen. Az OpenAI ugyanúgy villanyszámlát fizet, a nyelvi modell számításaihoz meg igen nagy kapacitás kell, úgyhogy nekik is pénzbe kerül. Nem tudom, nem lehet, hogy átlagosan 7 centbe kerül nekik egy válasz? Mert nagy a fogyasztás, de sokan kérdeznek a chatGPT-től, és ugye fogyasztás költsége/válaszok száma = átlagos költség válaszonként.

2023. nov. 24. 10:40
 4/6 A kérdező kommentje:
3.: Úgy értem, hogy nálam a chatgpt akkor is működött, amikor a netet kikapcsoltam. Megkérdeztem, hogy működik-e offline, és azt írta, igen. Nem hittem el, ezért leteszteltem, és tényleg működött. Ez hónapokkal ezelőtt volt, most már nem megy net nélkül.
2023. nov. 24. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez érdekes... A ChatGPT az OpenAI szerverein fut, vagyis ahhoz hogy elérd mindenképpen kellene hálózati kapcsolat. Nem csak maga a weboldal, hanem a nyelvi modell is. Vagyis nem teljesen értem, hogy hogyan is működne internet nélkül, de lehet, hogy csak én vagyok lemaradva.
2023. nov. 24. 12:55
 6/6 A kérdező kommentje:
5.: Pedig tuti így volt, vissza is kereshetem, ha gondolod.
2023. nov. 24. 14:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!