Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » ACPI letiltása, illetve...

ACPI letiltása, illetve S3-ról S1-re tétele?

Figyelt kérdés

A Speedfant akarom beállitani, mivel BIOS update után sem látszódnak a ventik. Egy oldalon irták miket kell csinálni, hogy működjön.

De sehol nem találok ACPI, se az energia módoknál átállitást.

2023. nov. 1. 14:24
 1/6 CspCsj ***** válasza:

Házhűtő ventik?

Mi az alaplap pontos modellszáma?

2023. nov. 1. 16:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Házhűtőre, igen.

Asus prime a320 mk

2023. nov. 1. 16:40
 3/6 CspCsj ***** válasza:

A gombelem melletti CHA_FAN csatlakozóra kötöttél több ventilátort, vagy a tápegység kábeleire közvetlenül?

Az alaplap csak a CHA_FAN csatlakozóra kötött ventilátort(-okat) tudja vezérelni, - mondjuk háromnál már elgondolkodnék egy külön vezérlőegységen, pl.:

[link]

2023. nov. 1. 17:08
 4/6 A kérdező kommentje:

Tehát az alaplapra csatlakoztattam egy elosztó kábelt, ami 3 részre oszt, és arra csatlakoztattam rá a 2 elülső, illetve hátul lévő házventit.

Egyik ismerősöm ajánlotta még évekkel ezelött ezt a megoldást, de neki másfajta alaplapja van, és neki működik.

Először a tápra voltak csatlakoztatva, de állitása szerint úgy nem lehet vezérelni őket, így aztán így csináltam. Persze frissitettem utána a biost.

2023. nov. 1. 21:47
 5/6 CspCsj ***** válasza:

Tehát most mennek a ventilátorok, csak lassítani nem tudod, vagy fel sem pörögnek?

Ha próbaképpen csak egy ventilátort kötsz rá és látszik a BIOS-ban, akkor valamiért a három már túlterheli...vagy annyira túlterhelte, hogy ki is égette.

A kézikönyvben a CPU_FAN-nál 1A túláramvédelem van (gyorsan rákeresve pár másik alaplapnál is 2A a CHA_FAN védelme, szóval 3 ventilátorral ezt már könnyen túl lehet lépni)

Ha fel sem pörögnek, akkor marad a külső vezérlős megoldás.

2023. nov. 2. 02:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Működnek a ventik, most hogy 100% e vagy 80% azt nem tudom, de pörögnek.

Ha szétcsatlakoztatom elosztóról, és csak egyet dugok be, akkor kell utána biost frissitenem?

2023. nov. 2. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!