ACPI letiltása, illetve S3-ról S1-re tétele?
A Speedfant akarom beállitani, mivel BIOS update után sem látszódnak a ventik. Egy oldalon irták miket kell csinálni, hogy működjön.
De sehol nem találok ACPI, se az energia módoknál átállitást.
Házhűtő ventik?
Mi az alaplap pontos modellszáma?
Házhűtőre, igen.
Asus prime a320 mk
A gombelem melletti CHA_FAN csatlakozóra kötöttél több ventilátort, vagy a tápegység kábeleire közvetlenül?
Az alaplap csak a CHA_FAN csatlakozóra kötött ventilátort(-okat) tudja vezérelni, - mondjuk háromnál már elgondolkodnék egy külön vezérlőegységen, pl.:
Tehát az alaplapra csatlakoztattam egy elosztó kábelt, ami 3 részre oszt, és arra csatlakoztattam rá a 2 elülső, illetve hátul lévő házventit.
Egyik ismerősöm ajánlotta még évekkel ezelött ezt a megoldást, de neki másfajta alaplapja van, és neki működik.
Először a tápra voltak csatlakoztatva, de állitása szerint úgy nem lehet vezérelni őket, így aztán így csináltam. Persze frissitettem utána a biost.
Tehát most mennek a ventilátorok, csak lassítani nem tudod, vagy fel sem pörögnek?
Ha próbaképpen csak egy ventilátort kötsz rá és látszik a BIOS-ban, akkor valamiért a három már túlterheli...vagy annyira túlterhelte, hogy ki is égette.
A kézikönyvben a CPU_FAN-nál 1A túláramvédelem van (gyorsan rákeresve pár másik alaplapnál is 2A a CHA_FAN védelme, szóval 3 ventilátorral ezt már könnyen túl lehet lépni)
Ha fel sem pörögnek, akkor marad a külső vezérlős megoldás.
Működnek a ventik, most hogy 100% e vagy 80% azt nem tudom, de pörögnek.
Ha szétcsatlakoztatom elosztóról, és csak egyet dugok be, akkor kell utána biost frissitenem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!