Linux mint 21.2 cinnamon használok es ki szeretném kapcsolni amikor be/kikapcsolom h ne. Mutassa a parancssorokat?
Nem lehetséges, hogy errorokat dobál? Nem nézted meg? Két dolgot tudok javasolni, de így vakon nehéz, pláne, hogy nem is ezt a rendszert használom, csak néhány embernek telepítettem fel.
Az alábbiakat próbáld meg:
Tetszőleges szövegszerkesztővel (pluma, gedit, mcedit stb..) rendszergazda módban nyisd meg a /etc/default/grub fájlt és keresd meg az alábbi sort:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT
Így kellene kinéznie:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Ha ez benne van, egészítsd ki a loglevel=3-mal így:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash loglevel=3"
Mentsd el zárd be és parancsorba írd be az update-grub parancsot.
Indítsd jra a gépet. Ha semmi változás, meg lehet nézni, hogy a plymouth csomag telepítve van-e az alapértelmezett témával. Fejből nem tudom a csomag pontos nevét, de a plymouth így talán önmagában, meg valami plymouth theme. Mindegy. Egy témát tegyél fel. Aztán indítsd újra. Ha ez sem oldja meg, akkor nem tudom. Látnom kellene.
Nem hinném, hogy ez akkora probléma, hogy ne lehessen vele élni. Ha csak nem 500m-en belül laksz esélytelennek látom. Az ország egyik legsarkább pontján lakom.
Videózd le a betöltés és leállítás folyamatot és töltsd fel.
Ez engem is érdekelne.
Ha konkrétan az egész linux közösségre érted, akkor no comment.
Mellesleg a linux közösség úgy altalában nem toxikus, hanem egyedi, különleges, makulatlan, ők az elit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!