Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux mint 21.2 cinnamon...

Linux mint 21.2 cinnamon használok es ki szeretném kapcsolni amikor be/kikapcsolom h ne. Mutassa a parancssorokat?

Figyelt kérdés

2023. okt. 23. 15:51
1 2
 1/13 gentoojedi ***** válasza:
Szerintem Te a boot képernyő kernelüzeneteit szeretnéd eltakarni. De ez gyárilag a plymouth által el van takarva. Nem is értem miért jelenik meg Nálad.
2023. okt. 23. 23:04
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen ezt akarom de nincs gyárilag eltakrava
2023. okt. 24. 12:56
 3/13 gentoojedi ***** válasza:
100%

Nem lehetséges, hogy errorokat dobál? Nem nézted meg? Két dolgot tudok javasolni, de így vakon nehéz, pláne, hogy nem is ezt a rendszert használom, csak néhány embernek telepítettem fel.

Az alábbiakat próbáld meg:

Tetszőleges szövegszerkesztővel (pluma, gedit, mcedit stb..) rendszergazda módban nyisd meg a /etc/default/grub fájlt és keresd meg az alábbi sort:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT

Így kellene kinéznie:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

Ha ez benne van, egészítsd ki a loglevel=3-mal így:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash loglevel=3"

Mentsd el zárd be és parancsorba írd be az update-grub parancsot.

Indítsd jra a gépet. Ha semmi változás, meg lehet nézni, hogy a plymouth csomag telepítve van-e az alapértelmezett témával. Fejből nem tudom a csomag pontos nevét, de a plymouth így talán önmagában, meg valami plymouth theme. Mindegy. Egy témát tegyél fel. Aztán indítsd újra. Ha ez sem oldja meg, akkor nem tudom. Látnom kellene.

2023. okt. 24. 21:51
 4/13 A kérdező kommentje:
Megprobáltam nem müködött. Hogy tudnád akkor megnézni
2023. okt. 25. 19:36
 5/13 gentoojedi ***** válasza:

Nem hinném, hogy ez akkora probléma, hogy ne lehessen vele élni. Ha csak nem 500m-en belül laksz esélytelennek látom. Az ország egyik legsarkább pontján lakom.

Videózd le a betöltés és leállítás folyamatot és töltsd fel.

2023. okt. 26. 23:57
 6/13 Tom Benko ***** válasza:
A /boot könyvtárban keress valami grub.cfg nevű fájlt, és írd meg, mi van benne!
2023. okt. 29. 09:10
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm megoldotott!
2023. okt. 30. 14:37
 8/13 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem ne használj linuxot. A toxikus linuxos közösség utálja az ilyen kérdéseket. Vagy tanulj meg kérdezni, vagy keresni.
2023. okt. 30. 23:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Hogy oldódott meg?
2023. okt. 30. 23:55
 10/13 gentoojedi ***** válasza:
100%

Ez engem is érdekelne.

Ha konkrétan az egész linux közösségre érted, akkor no comment.

Mellesleg a linux közösség úgy altalában nem toxikus, hanem egyedi, különleges, makulatlan, ők az elit. :)

2023. okt. 31. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!