A pc-m terhelés alatt újraindul mitől lehet ez?
A pc-m elkezdte csinálni hogy játék közben nagyonb terhelésnél újraindítja a gépet, ez általában akkor van ha mondjuk a felbontást nagyobbra veszem (1080p-s monitorom van de néhány játék nagyon recézetten és csúnyán néz ki ezért dslr-el fel szoktam rakni a felbontást 1440p-re amit utána leskáláz 1080p-re) mitől lehet ez a probléma?
A pc:
Amd ryzen 5 3600
Rtx 3070
32gb ram
És a lap egy Asus prime 320m-k
Tápegység?
Ez azért érdekes, mert végső soron az kapja a terhelést, és lehet, hogy valamelyik védelem lekapcsolja.
Valami itt szerintem végletesen túlmelegszik, és azonnal újraindítja magát a károsodást elkerülni.
Nálam amikor elromlott a tápban a ventillátor, és nem forgott kellő sebességgel az adott hőfokhoz és teljesítményez, akkor produkált ilyeneket. A másik tipikus játék alatti instabilitást pedig a túlporosodott videókártya okozta. Igaz itt már a lassulások is gyanusak voltak. Kitakarítva egyből helyreállt minden normálisra.
Open Hardware Monitor, Aida64, Speccy, valamelyiket fel kéne tenni és monitorozni játék közben a hőfofokat, de mivel elég friss a proci meg a vga, így szerintem kizárt, hogy annyira poros lenne vagy elöregedett a paszta, hogy túlmelegedne emiatt.
A tápegység valóban nem mindegy, hogy milyen, mint ahogy a #3-as válaszoló is felteszi a kérdést. A proci/vga túlmelegedésen, béna tápegységen felül persze lehet még driver probléma, ergya szellőzés, rosszul elvégzett overclocking, vírus, miegymás.
Nem vagyok egy hardverguru, csak saját példát tudok mondani, hátha segít. Amikor a tápomban elromlott a ventillátor érzékelője, ugyanígy nem pörgött fel rendesen nagy terhelésnél sem, és nálam pontosan ez okozta a problémát. Terhelés alatt dőlt a hő felfelé minden másból is, a táp hűtése pedig elégtelen volt hiszen nem érzékelte helyesen és nem pörgette jól a ventillátort sem olyankor. Majd egy ponton túlforrósodott, és újraindult az egész gép.
Egyébként a hardveres tesztelést ajánlanám én is, hőfokokat nézve és teljesítményeket monitorozva. Aztán megoszthatnád a fejleményeket és meglátásokat itt is ezekről.
Volt egy megérzésem, hogy a tápegység az nem kimondottan egy közép/felsőkategória lesz. Azt leginkább cserélni kéne.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=keep+out&ka..
Jó lenne át tenni ezt a kérdést a hardver részlegbe, vagy ott újra nyitni, mert én az aktuális tápegységekben nem vagyok otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!