Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ezen a gépen miért ilyen...

Ezen a gépen miért ilyen lassú a Debian 12?

Figyelt kérdés

Alaplap: ASRock AD2550-ITX

CPU: Intel Atom D2550

RAM: 4 GB DDR3

Jó, tudom, több, mint 10 éves, mostanában találtam egy kukában néhány számítógépet, ez az egyik, de rettenetesen lassú. 32 bites Debian 12-t telelítettem rá Xfce-vel (az alaplap annyira ratyi, hogy a 64 bites el se indult rajta, elvileg nem is támogatja), de még netezős gépnek se jó, mert ahogy görgetek egy szinte statikus oldalt a Firefoxban, még az is szaggat! Először GNOME felületű Debiant próbáltam, a hajamat majd' kitéptem, olyan lassú volt... Az a durva, hogy próbáltam már egy régi egymagos (1 mag 1 szál) Celeronon is a GNOME-os Debiant, és még azon is egész vállalhatóan futott! Ez meg 2 mag 4 szál, aztán rettenetes. Tényleg ennyire gyenge ez a gép? Mire lehet(ett) ezt használni egyáltalán, ha még egy erőforrástakarékos operációs rendszer felülete is akad, nemhogy egy böngésző? Illetve ez most komoly, hogy egy nála majdnem 10 évvel idősebb Celeronos gép is jobban bírja? Esetleg Linux kompatibilitási probléma lehet?

2023. okt. 19. 21:07
 1/2 gentoojedi ***** válasza:
A proci teljesítménye nagyjából megegyezik egy első szériás core2duoval, ami 2005-ben volt sláger. 18 éve! Ennél jobb gépet is lehet kukázni.
2023. okt. 19. 21:25
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

10 éve a Debiannak is kisebb volt a gépigénye (a megnyitandó tartalmakról nem is beszélve).

"Mire lehet(ett) ezt használni egyáltalán, ha még egy erőforrástakarékos operációs rendszer felülete is akad, nemhogy egy böngésző?"

Kisebb NAS (grafikus felület nélkül), otthonautomatizálási szerver.

2023. okt. 19. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!