Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Olvashatatlan szöveget, hogy...

Olvashatatlan szöveget, hogy tudok olvashatóvá tenni?

Figyelt kérdés

Készítettem egy űrlapküldőt a honlapomra, de olvashatatlanul jön át amit írnak, az ékezetek miatt.

Van valami módja, hogy átkonvertálja olvashatóvá?

Köszönöm

2010. okt. 18. 21:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Próbáld meg más programmal megnyitni, mert nem mindegyik nyit ki rendesen mindenfélét. Esetleg megpróbálhatod csak szövegként elmenteni, akkor sokszor visszajönnek az ékezetes betük, vagy olyan formában lesznek, hogy ki lehetessen találni.
2010. okt. 18. 21:30
 2/3 anonim ***** válasza:
mit értesz az alatt, hogy készítettél? Töltöttél le a netről egy űrlapküldő scriptet? Vagy te írtad meg? Amennyiben te írtad meg, nyilván tudod, hogy mi az a karakterkódolás... ISO-8859-2 és UTF-8 amiket mi használunk. UTF-8 ajánlott egyébként. Na valószínű, hogy te is UTF-8-at használsz, viszont gondolom e-mailre küldi a cumót, csak épp szöveges üzenetként, nem pedig htmlként. De ha html-ként, akkor meg rosszul, vagy nincs megadva neki a karakterkódolás.
2010. okt. 19. 04:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Persze én csak scriptet tettem, és az e-mailemre küldi a választ. :) De azt tudom, mi az a karakterkódolás. Csak arra nem jöttem rá, hogy e-mail belül, hogy tudom én ezt átalakítani. :(
2010. okt. 19. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!