VPS domain hosts file beállítása domain regisztráció nélkül lehetséges?
Nos lehet hülyén hangzik de az lenne, hogy domain regisztráció nélküli domain használat létezik-e?
Ezt megcsináltam windows-on (localhost) és ubuntu 20.04 vps-en is
hosts file:
127.0.0.1 mutasdacsocsod.hu
1.2.3.4 mutasdacsocsod-public.hu (random fasság ne kérdezd..)
Windows-on (localhost) a localhostos ip-m minden formájában helyettesíti a domain, pl.: minecraft serverre tudok vele csatlakozni, de a publicnál nem így van.
Mikor puttyban elkezdem pingelni sikerül és felismeri hogy létezik, de ha próbálok rá csatlakozni / pingelni nem tudja mizu.
Egyáltalán van ilyen, kéne működnie, vagy bármi hasonló megoldás van, hogy ne keljen domaint vennem 3k körül, hogy majd megunjam és megint fizessek megváltoztatni a domaint?
Vagy valami egyéb cuccot kell még telepíteni és futtati, mint egy cég, vállalát, akármi, hogy erre legyen lehetőségem?
Láttam egy rakatnyi videót, hogy xy barátunk, random beírja hosts-ba pl 10centiazsok.com és megy, ők apache-t használtak, mert nyilván web-hez is kéne a domain, de ha már a domaint nem csatolja vagy varázsolja a public iphez a web se lesz elérhető (nyilván mert 1 ipn fut hűha xd)
Válaszokat előre is köszi
IP címmel menni fog, de lehet jobb megoldás egy ingyenes domain.
Itt regisztrálhatsz: [link]
A fenti oldalon .tk, .ga, .ml és .cf végződésű domaint regisztrálhatsz ingyen. Évente meg kell újítani, ami ingyenes, de leghamarabb a lejárat előtt 14 nappal lehet, erre figyelni kell.
Viszont komolyabb dolgokhoz nem ajánlom, mert kérdés nélkül törölhetnek domain neveket.
12 es azt komolytalan dolgokra se ajánlott :D
Regen jó volt.
Nekem random letiltották a domaint. Csalás miatt. Egy darab statikus html oldal volt rajta fejlesztés alatt felirattal. Írtam hibajegyet. Lezárták válasz nélkül. Megnyitottam újra. Törölték a fiokom :D
Amúgy egy domain 600-2000 ft/év körül is kapható akár ingyen tárhelyel is. Nem éri meg ezen sporolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!