Hogy találhatnék programozói munkát?
Otthagytam az ELTE proginfot 3 év után, befejezetlenül.
Most szeretnék találni programozói munkát, de nagyon irreálisnak érzek minden elvárást.
LinkedIn-en Entry level pozikban néha 3-5 év tapasztalatot jelölnek meg, ami szerintem már minimumra medior.
Másik hogy hiába tudok sok divatos programmyelvet. (Java, python, c, c++, c#, javascript, PHP, stb...), mindenhol megjelölnek még 2 programmyelvet amiről nem is hallottam előtte, meg hozzájuk mindenféle keretrendszert.
Egyetem alatt kb 3 hónapig dolgoztam angularral, nagyon utáltam, .NETet egyetemen tanultam, de az se volt a szívem csücske. React az amit sok helyen kiírnak, ami nem is lenne gond, megtanulok mégegy keretrendszert. De mellé még kiírják, hogy kell Laravel,vagy Django vagy akármi és persze minden pozihoz mást kell tudni.
Ami szintén rátesz egy lapáttal,hogy a legtöbb helyen elvárják a BSC-t. Ez az első dolog amit kiírnak.
Nem azt mondják mindenhol hogy a programozoknak arany élete van, és kapkodnak értük a multik még diploma nélkül is??
Mert én úgy érzem hogy 3 év programozás tanulás után semmit nem érek, hiába tudok angolul, meg hiába van "tudásom".
Nem az lenne a normális, hogy a logikai képességeim alapján vesznek fel és betanítanak az adott környezetre? Abból kiindulva, hogy elméletileg pár évenként újabb keretrendszerekre váltanak.
Tisztázzuk a tényeket.
TE nem tudsz programozni. A te tudásod lényegében a nullával egyenlő jelenleg. A suli csak egy apró kis folt az égen.
Szerintem a legtöbb melóhelyen letojják ha nincs diplomád, ha tudsz helyette fejleszteni.
Nekem sincs, 1-2 okj-m van. Mégis most hagytam ott egy nagyvállalati rendszert 1.6x -os bérért. Úgy, hogy amikor kiléptem a kapun, az egyik külsős partnerünk is megkeresett, hogy szóljak ha kellene meló, mert ő is szívesen látna, sőt máshonnan is kaptam megkereséseket. Diploma nélkül.
Igaz, van a hátam mögött 15 év tappasztalat már. Mindent magamtól tanultam, mert érdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!