Várható-e, hogy Linux alatt egyszer felfejlődnek a grafikával kapcsolatos dolgok is?
A Linux folyamatosan fejlődik, screen tearinggel én wayland alatt pl. soha nem találkoztam, x11 alatt van csak. Én amúgy úgy tudtam, hogy az AMD kártyáknak vannak a legjobb drivereik linux alatt. HDR lassan alakul, KDE-n már csinálják hozzá a támogatást.
Linux helyett új oprendzer. Nem olyan egyszerű ez, mint ahogy a kérdés beállítja. Először is, ha már a linuxot nehezen támogatják a gyártók, akkor egy random újat még annyira se fognak -> nem lenne jobb a helyzet, de rosszabb igen, illetve kik csinálnák ezt? Esélyes, hogy a linuxos programozók egy része menne át, ami miatt mind a kettő lassabban tudna fejlődni. Egyébként ott vannak a bsd rendszerek, azoknál meg tudod nézni, hogy milyen a grafika támogatása, de ezek egyáltalán nem újak. Nagyon sok cég dolgozik egyébként a linuxon, amd, meg intel fejlesztők is, halad előre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!