Melyik lenne jó gaming és after effects használatára?
Intel Core i5 10 magos CPU 13. Generáció!!+ Nvidia RTX 4060 8GB VGA+ 32GB DDR5 RAM
vagy
AMD RYZEN 7 5700X 8 magos CPU+Nvidia RTX 4060 8GB VGA+32GB DDR4 RAM
Intel sokkal drágább, ez olyan 410K körül van, viszont nekem mindenképp olyan gép kellene ami elvinné tökéletesen az After Effects-etmivelszeretnék contentet gyártani HD és rengeteg effektel dolgozva. Az Intel core megfelelne erre a célra mint a AMD? Úgy hallottam hogy az AMD olcsóbb de nem erősebb az Intel-nél.
Egyiket se lehet érdemben. Az AMD foglaltot váltott AM5-re (Ryzen 7000-es procik) Az Intel meg valamiért kihozta a refresh szériát ami még LGA1700-ra fog jönni most, de értelme nincs rá értelme váltani pláne abba a H chipset-es lapba sokkal komolyabbat nem raknék.
Amire te gondolsz az a múlt az 5700x az a legvége AM4-re kijött processzorok-nak az AMD 5 generációt adott ki 1700x-ről válthattál volna 5700x-re egy Bios frissítéssel. Intel képes megoldani, hogy foglalaton belül se mindig tudj váltani újabbra.
Ami ilyen szempontból érdekes azaz AMD AM5 arra még várható érdemben új processzor.
Igen úgy van mint az intelnél.
De amúgy az elején leírtam a tutit, hogy mit vegyél 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!