Ez új laptop?
Idézem a "Mi van a csomagban?" felsorolás első sorát:
"Alapos bevizsgáláson átesett, körültekintően tesztelt és tisztított üzleti kategóriás, felújított prémium eszköz"
Valamikor zsír új volt!
De az már nagyon rég volt.
Ennyi pénzért használt laptop (viszont prémium kategóriás). Újban egy hasonló teljesítményű sokkal drágább lenne (kb. a duplája). A felújított azt jelenti, hogy alaposan átnézték, kitakarították, újra pasztázták a processzort, egyes modelleknél RAM-ot bővítettek és a HDD-t SSD-re cserélték.
Nyugodtan megveheted, mert két év garanciát adnak rá (gyakorlatilag ugyanolyan garanciális feltételeket kapsz, mint új gép vásárlásnál).
Én vettem új és használt laptopot is, így van összehasonlítási alapom.
Újonnan egy belépő kategóriás gépet engedhettem csak meg magamnak. Ennek a műanyag burkolata elég vékony és gyenge volt, ha hátulját megnyomtam, elszíneződött az LCD, ráadásul ehhez nem is kellet erősen hozzányúlnom. A "zsanérok" sem voltak túl erősek, épp a saját súlyát megtartotta, az egész burkolatnak gagyi érzése volt. Az akkumulátor kb. másfél-két órát bírt. A kijelző képe sem volt túl szép, a felbontása kicsi volt. Ráadásul nagyon forrósodott is, folyton fújtatott már egy böngésző megnyitásától is.
Használtan én is egy felújított prémium kategóriás gépet vettem. Az új géppel megegyező garanciás feltételek miatt mertem ebbe belemenni, meg mert olcsóbban jobbat kaptam. Egy ilyen prémium kategóriás laptop újonnani ára többnyire 300-600.000 Ft és többnyire cégeknél használják (az én gépemet pl. Németországból hozták be). Kb. öt évvel ezelőtti modell volt, amit vettem, az eredeti (új) árának az ötödét fizettem. Ár összehasonlító oldalakon ezt meg lehet nézni, az általad linkelt laptop újonnani ára pl. 450.000 Ft volt, és kb. 3-4 évvel ezelőtti modell (még nem is annyira régi). Az én gépem amikor megkaptam olyan állapotban volt mint az új, meg lehetett nézni az üzemórát (mert naplózta), nem ment 250 órát - ezen egyébként meglepődtem, de a külső állapota alapján is látszódott, hogy nem nyúzták le. Az akkumulátora kb. 5-6 órát bír, ez sem volt lehasználva. Az anyaghasználata sokkal jobb, mint az új alsó kategóriás gépé, már fogásra is más, nem nyiklik-nyeklik, ha egy kicsit erősebben megnyomom, nem gagyi érzést kelt. A kijelző képe is szebb, teljesítményben meg van olyan jó, mint egy 2X drágább új gép lett volna. Egyedüli "szépséghibája", hogy a billentyűzet matricázott (de alig látszik és abszolút nem zavaró). Amit linkeltél, ott azt írja Magyar billentyűzet, tehát az nem matricázott.
Ez a tapasztalatom után azt kell mondanom, hogy sokkal jobban megéri egy használt (felújított) prémium kategóriás laptopot venni, mint egy belépő szintű újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!