Amennyiben egy telepített laptop hdd.jét átteszem egy nem telepített laptopba akkor az ugyanolyan lesz mint egy telepített laptop?
Kiveszed, beteszed.
Mi ami még kérdéses?
Azonos laptopnál (ha minden azonos) semmi probléma nem lesz. Max a windowsnak a licenszelésével lehet gond, ha észreveszi, hogy más hardwer van alatta. Nem tudom pontosan miket néz, régebben csak a proctípust meg memória méretét nézte. A win7 idején még klónozni is lehetett a hdd-t pl. ssd-re, azt sem volt probléma.
A 10 már észrevett bizonyos változásokat, és bizonyos esetekben érvénytelenítette a licenszt.
Pl. a kollégám updateolt win7-ről régen, amikor volt az akció, hogy ingyen lehet update-elni. Utána nagyobbra cserélte a memóriát, és az már akkor HW-változásnak számított, hogy így érvényet veszette a licensz.
Lehet hogy bootolni akarsz róla? (nem csak másodlagos lemez?)
Ha win10-11 van rajta akkor csak pár bios beállításnak kell egyeznie a két gépben: uefi boot mód, ahci mód. Winben legyen kikapcsolva a gyorsindítás, sata driver a 2006-os szabványos legyen!!!
XP-7 esetén kicsi az esély a sikerre.
"laptop hdd.jét"
Attól függ mi van rajta, van-e rajta oprendszer, melyik oprendszer van rajta, mi volt a funkciója az előző laptopban (arról bootolt, stb), milyen laptopból milyenbe rakod (egyformák vagy nem), stb.
"Majd jön olyan aki a választ is tudja..."
Én tudom a választ. A kérdésed alapján (ami nem tartalmazott olyan információkat amiből ki lehet kalkulálni az általad feltételezhetően áhított választ) a válasz az hogy: a másik laptopban lesz. Ez történik. És ez egészen biztos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!