2023-ban laptop vagy asztali gép éri meg jobban?
Nem vagyok egy nagy gamer típus, viszont olykor-olykor alkalom adtán még velem is megesik hogy magával ragad 1-2 játéknak a hangulata amikkel aztán rendszerint azért nem szoktam csak tudni végül játszani mert a jelenlegi felújított laptopom még rendes integrált videókártyával sem rendelkezik külön, nem hogy egyéb extra dolgokkal.
Soha nem volt még az eddigiekben asztali gépem és érdekelne hogy a jövőben esetleg érdemes lehetne-e elkezdenem gyűjtögetni egyre.
Úgy hallottam hogy pc-k esetében sokkal kevesebb pénzből is ki lehet hozni ugyanazt a teljesítményt amiért laptopoknál százezreket csenget ki az ember. Mennyire igaz ez?
Az asztali gép olcsóbb, és az olcsóbb szinten sokkal erősebb is.
Ha játszani szeretnél akkor vagy konzol vagy asztali gép az ideális pénzügyileg.
Az ár meg attól függ, mivel és milyen minőségben (felbontás, grafikai igényességgel) szeretnél játszani.
Az egyetlen dolog, ami indokolni tudja a laptopot az a mobilitás szükségessége. Ha neked erre szükséged van, akkor csak a laptop a jó választás.
A Laptop mindig is drágább volt mint az asztali pc de legalább limitáltabb a fejleszthetősége mint az asztali pc, és az élettartama is rövidebb, szervize esetleg költségesebb, vagy szimplán nem megoldható.
A laptop SOHA nem éri meg. Mindig kompromisszumos. Akkor megfontolandó, ha szükséged van a hordozhatóságra. Mivel te gondolkodsz az asztali gépen is, így esélyes, hogy annyira nem lenne nagy kompromisszum, hogy fix helyen van. Tehát aszgali éri meb neked.
Ami neked nehézség lehet talán az, hogy be kell szerezned a perifériákat is, mint monitor, bill, hangszóró... de hát óriási váltás egy 15"-es laptopról átváltani egy átlag 27"-es monitorra. Ég és föld már ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!