Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok belépni a biosba?

Hogyan tudok belépni a biosba?

Figyelt kérdés

Win11, Asus tuf b460 plus lap.

Valószínűleg induláskor nem látja az usb billentyűzetet, ezért nem érzékeli, hogy nyomom a del-t vagy épp az f2-t.

2023. aug. 26. 23:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Próbáld meg kikapcsolni a gyorsindítás a vezérlőpultban.
2023. aug. 27. 07:35
 12/23 anonim ***** válasza:

Ezzel jár ha biosban bekapcsolod a Fast boot -ot. Kapcsold ki.

[link]

2023. aug. 27. 07:40
 13/23 A kérdező kommentje:

7/9-es. Történetesen EDDIG én is simán be tudtam lépni. Ugyanilyen alaplappal, ugyanilyen eszközökkel. Biztos benéztem valamit, ha vagy fél órán keresztül egyszer sem sikerült belépnem. A fast boot is be volt lőve eddig is.

Az eszközkezelőben pedig ismeretlen eszköznek hozta korábban a logitech usb eszközt (billentyűzet), win 11 telepítés után vettem észre, bár ez azért érdekes, mert mikor felpakoltam, akkor minden driver rendben volt. Később viszont már nem. Ráadásul a logitech saját driver telepítője nem érzékeli a csatlakoztatott usb-t sajátként, így csak a Logitech Setpoint-tal tudtam feltenni a drivert. De már azt is eltávolítottam - ugyanúgy visszaállt ismeretlen eszköznek, úgy is próbáltam.

2023. aug. 27. 08:47
 14/23 P.O.C. ***** válasza:
Az valóban fura, hogy egy egyszerű perifériát ismeretlen eszközként jelenít meg. De szerintem nem sok közbe van a Windows driverekenek az UEFI BIOS -hoz. Hiszen azt ott is tudnod kell használni, de olyankor még a Windows a fasorba sincs, mert nem töltődik be.
2023. aug. 27. 09:48
 15/23 A kérdező kommentje:

Íme, így néz ki.

[link]

Mindenesetre a parancsor megoldás (a második) működött.

2023. aug. 27. 11:27
 16/23 anonim ***** válasza:
Olvasd el ezt: #12
2023. aug. 27. 11:53
 17/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm minden hozzászólónak a segítséget avagy a segítő szándékot!

Az alábbit tapasztaltam (hátha másnak is lesz hasonló problémája):

- Probléma: nem tudtam bejutni a BIOS-ba, hiába nyomkodtam a DEL/F2 gombokat.

- Parancssorból (shutdown /r /o /f /t 00 - köszi 6-os!), szoftveres úton viszont bejutottam, ugyanakkor a képernyőn nem jelent meg semmi, de azt tapasztaltam, hogy a gép megy, dolgozik, de látni nem látok semmit. Ekkor átdugtam a csatlakozót az alaplapi HDMI kimenetbe, újraindítottam, majd DEL gombot nyomkodtam és már bent is voltam.

- Tapasztalat: Indításkor a CPU Graphics indulna, ha arra a kimenetre van csatlakoztatva monitor, akkor a TUF logó meg is jelenik, majd betölt a Windows. Ha nincs csatlakoztatva, csak a "külső" videókártya, akkor nem látok ASUS logót, de pár másodperc múlva megjelenik a kép. Ha van TUF logó (lapi GPU-ra csatlakoztatva a monitor), akkor be tudok lépni a BIOS-ba DEL gombbal. Ha a nem integrált kártyára van csatlakoztatva a monitor, akkor nincs logó, nyomkodhatom a DEL gombot napestig, mert csak a Windows tölt be, BIOS nem. Ebben az esetben csak szoftveres úton lehet belépni BIOSba, pl a fent beillesztett kóddal, de KÉPET NEM LÁTOK ebben az esetben sem a BIOS-ról, csak onnan tudom, hogy bent van, hogy a gép megy újraindítás után.

Tehát a lapra csatlakoztatva minden további nélkül be lehet lépni a biosba.

Amit nem értek:

A System Agent-ben a PEG vagy a PCIE volt kiválasztva elsődleges GPU-nak és nem a CPU graphics. Ugyanakkor hiába mentem, mindig visszaáll CPU graphics-re. Tehát valahányszor belépek a BIOSba azt látom, h ogy a CPU graphics az elsődleges.

Mi lehet a hiba?

2023. aug. 27. 12:05
 18/23 A kérdező kommentje:
16-os/12-es: Win11 alatt ez úgy látszik nem, illetve nem így működik. Próbálta már tegnap, s most is. Eredmény: A kék képernyők nem jelennek meg, a gép "újraindul", de nincs kép, legalábbis ha a videókártya csatlakozóban van a hdmi kábel. Mindjárt kipróbálom a lapra csatlakoztatva.
2023. aug. 27. 12:13
 19/23 A kérdező kommentje:
Bocsánat, így működik win11 alatt is, de ugyanúgy járok, ha nem a lapra van csatlakoztatva a monitor, akkor nem látom a kis kék képernyőket újraindítás után... Nem látok képet, csak akkor, ha a lapról megy ki a hdmi.
2023. aug. 27. 12:23
 20/23 anonim ***** válasza:

Valami ősrégi vga kártyád van ami nem uefi kompatibilis?

GPU-Z vel nézd meg van-e kis pipa az uefi előtt? Ha nincs így jártál.

2023. aug. 27. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!