Hogyan tudok belépni a biosba?
Win11, Asus tuf b460 plus lap.
Valószínűleg induláskor nem látja az usb billentyűzetet, ezért nem érzékeli, hogy nyomom a del-t vagy épp az f2-t.
Ezzel jár ha biosban bekapcsolod a Fast boot -ot. Kapcsold ki.
7/9-es. Történetesen EDDIG én is simán be tudtam lépni. Ugyanilyen alaplappal, ugyanilyen eszközökkel. Biztos benéztem valamit, ha vagy fél órán keresztül egyszer sem sikerült belépnem. A fast boot is be volt lőve eddig is.
Az eszközkezelőben pedig ismeretlen eszköznek hozta korábban a logitech usb eszközt (billentyűzet), win 11 telepítés után vettem észre, bár ez azért érdekes, mert mikor felpakoltam, akkor minden driver rendben volt. Később viszont már nem. Ráadásul a logitech saját driver telepítője nem érzékeli a csatlakoztatott usb-t sajátként, így csak a Logitech Setpoint-tal tudtam feltenni a drivert. De már azt is eltávolítottam - ugyanúgy visszaállt ismeretlen eszköznek, úgy is próbáltam.
Nagyon szépen köszönöm minden hozzászólónak a segítséget avagy a segítő szándékot!
Az alábbit tapasztaltam (hátha másnak is lesz hasonló problémája):
- Probléma: nem tudtam bejutni a BIOS-ba, hiába nyomkodtam a DEL/F2 gombokat.
- Parancssorból (shutdown /r /o /f /t 00 - köszi 6-os!), szoftveres úton viszont bejutottam, ugyanakkor a képernyőn nem jelent meg semmi, de azt tapasztaltam, hogy a gép megy, dolgozik, de látni nem látok semmit. Ekkor átdugtam a csatlakozót az alaplapi HDMI kimenetbe, újraindítottam, majd DEL gombot nyomkodtam és már bent is voltam.
- Tapasztalat: Indításkor a CPU Graphics indulna, ha arra a kimenetre van csatlakoztatva monitor, akkor a TUF logó meg is jelenik, majd betölt a Windows. Ha nincs csatlakoztatva, csak a "külső" videókártya, akkor nem látok ASUS logót, de pár másodperc múlva megjelenik a kép. Ha van TUF logó (lapi GPU-ra csatlakoztatva a monitor), akkor be tudok lépni a BIOS-ba DEL gombbal. Ha a nem integrált kártyára van csatlakoztatva a monitor, akkor nincs logó, nyomkodhatom a DEL gombot napestig, mert csak a Windows tölt be, BIOS nem. Ebben az esetben csak szoftveres úton lehet belépni BIOSba, pl a fent beillesztett kóddal, de KÉPET NEM LÁTOK ebben az esetben sem a BIOS-ról, csak onnan tudom, hogy bent van, hogy a gép megy újraindítás után.
Tehát a lapra csatlakoztatva minden további nélkül be lehet lépni a biosba.
Amit nem értek:
A System Agent-ben a PEG vagy a PCIE volt kiválasztva elsődleges GPU-nak és nem a CPU graphics. Ugyanakkor hiába mentem, mindig visszaáll CPU graphics-re. Tehát valahányszor belépek a BIOSba azt látom, h ogy a CPU graphics az elsődleges.
Mi lehet a hiba?
Valami ősrégi vga kártyád van ami nem uefi kompatibilis?
GPU-Z vel nézd meg van-e kis pipa az uefi előtt? Ha nincs így jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!