Hogyan tudok belépni a biosba?
Win11, Asus tuf b460 plus lap.
Valószínűleg induláskor nem látja az usb billentyűzetet, ezért nem érzékeli, hogy nyomom a del-t vagy épp az f2-t.
A kézikönyv ( [link] ) 2-2 fejezete az alábbiakat írja:
"Entering BIOS at startup
To enter BIOS Setup at startup, press <Delete> or <F2> during the Power-On Self Test (POST). If you do not press <Delete> or <F2>, POST continues with its routines."
szóval más módszer nincs rá.
Ezt olvastam én is.
Illetve nem először lépek be, de win11 óta igen.
Ezt fogom még kipróbálni:
Or, if Windows is already installed, from either the Sign on screen or the Start menu, select Power (Power button icon) > hold Shift while selecting Restart. Select Troubleshoot > Advanced options > UEFI Firmware settings.
Más módok azon felül amit beillesztettem:
Vezetékes billentyűzet - ez sajnos nincs, s nincs a közelben sem.
Lehetne mókolni a Logitech driverekkel, de nem tudom ez lesz-e a hiba oka.
Esetleg visszaállítás... Akár a win10re. 2 hete körül frissítettem.
A BIOS-ba lépés Del vagy F2, - Boot menü (asus) F8.
A Windows-ból is belehet lépni a BIOS-ba.
Van még parancssoros megoldás is.
- Parancssor megnyitása rendszergazdaként, - parancs:
1.
shutdown /r /fw
2.
shutdown /r /o /f /t 00
Próbáltad meg másik USB portokba is dugni a billentyűzetet.
Azt senki nem kérdezte, hogy te betudsz e lépni a BIOS-ba. - Különben én is betudok lépni.
#9: Pusztán azért mertem megjegyezni, -ha nem haragszik őméltósága-, hogy kizárható legyen a konfiguráció hibája.
Tehát vagy a kérdező hibája mindez, vagy valami nem teljesen kompatibilis hardver van a hátérben.
Én pl. szépen lehúzogatnák mindent a gépről, ami nem feltétlen szükséges ahhoz, hogy bejöjjön a BIOS. Kezdenék pl. a perifériákkal és meghajtókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!