Ezt Linux (Zorin OS) alatt meg lehet oldani?
Figyelt kérdés
Van egy felesleges routerem, és arra gondoltam, hogy lehetne belőle WiFi reapeatert csinálni egy gép segítségével. Ugye a windowson van egy olyan funkció, hogy a wifi jelet át tudja vinni ethernetre. Én kerestem ehhez linuxra megoldást, de nem találtam. Meg lehet ezt valahogy csinálni?2023. aug. 26. 10:52
1/3 anonim válasza:
Mit is szeretnél pontosan?
Ha repeatert egy routerből, akkor nézd meg, lehet, hogy alapból is tudja, csak valami más néven. Ha nem, akkor rakjál rá OpenWRT-t.
Vagy egy gépből szeretnél routert? Akkor meg rakj a gépre OPNsense-et (vagy pfSense-et).
2/3 anonim válasza:
A GitHub-rol szedd le ezt a git-clone paranccsal:
Elotte rakd fel a hostapd csomagot.
systemctl start create_ap
systemctl enable create_ap
Megkeresed a Wifi adaptert:
ls /sys/class/net
Aztan:
create_ap eth0 wlan0 halozatneve wifijelszo
39F incel
3/3 anonim válasza:
Gép sem kell hozzá, csak addig, amíg konfigurálod.
Kikapcsolod benne a DHVP-t, beállítasz egy wifit, és kábel segítségével összekötöd a fő routerrel.
Igaz, így két külön wifid lesz, de mindkettőhöz ugyanaz a fő router osztja a címeket, stb-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!