Szerintetek a jó SEO mennyire fontos egy webshop sikeréhez?
Kérlek, olvasd el a részleteket, mielőtt rutinból válaszolsz:
Kollégámmal 2-3 hónapja nyitottuk meg webshopunkat és megy a SEO leírás is ( több ezer termék, tehát nem 1-2 nap megírni), ugyanakkor van, hogy olyan termékeinket dobja be a google negyedik, ötödik helyre, amikhez még semmi leírás sincs. Ugyanakkor amihez már a gyártóitól kezdve a rövidleírásig minden nyavaja van, azt meg kb. 50 oldallal lentebb rangsorolja.
• Szerintetek ez miért lehet és érdemes e a SEO szövegezéssel továbbra is foglalkozni?
Azt látjuk, hogy az emberek inkább a hirdetésekre ugranak, ha azon jó ajánlatot látnak (magyarul olcsó). És kevésbé olvasnak. A szemet a képes hirdetések ragadják meg, az eladásaink jelenleg egyértelműen a hirdetések útján generált vásárlókból tevődik össze.
Szerintem fontos a SEO jó megírása, én ragaszkodnék hozzá, de a kollégám hitetlen és szerinte nem azzal kell foglalkozni, hanem a hirdetésekkel.

Gondolom ezek már megvoltak. + Lehetőleg legyen rendes (szemantikailag helyes) HTML5 szintaxist használó felület.
Nem tudom, mennyit ér a SEO sajnos. Az első válasz logikája érdekes, hiszen nem feltétlen náluk hirdetsz, ellenben ha csak az alapján működnének, hogy ki mennyit perkál, akkor nem maradnának piacvezetők a keresőjükkel.

A SEO hosszú távú befektetés az üzleti sikerhez, a hirdetés pedig rövidtávon térül meg. Adj még időt a SEO-nak. Szakemberektől, úgy emlékszem, 6-9 hónapot jelölnek meg, míg kifejti a hatását.
A termékekkel kapcsolatban pedig, szerintem úgy van, hogy amikor a felhasználónak szüksége van valamire, akkor rákeres: ez a SEO. Ha hirdetéssel találkozik, akkor az a kérdés merül fel a felhasználóban: Jé, ilyen (itt) is van? Vajon szükségem lesz rá most vagy a közeljövőben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!