Van egy öregebb gépem melyik operációs rendszer lenne a jó?
Eddig windows 10 volt a gépen de eléggé gyengén ment de most rendeltem bele hdd helyet ssd és újrapasztázom mert kb alig volt rajta paszta.Hallotam hogy a windows7,8.1 jobb az ilyen nem mai gépekre de mégis nekem a windows 10 jobban tetszik.Melyiket rakjam rá?
Gép adatok:
Intel i3 2ghz 5005u 5.generáció
Nvidia geforce 920um
Mostmár ssd kingstone
Nem. Régebbi OS nagyon nem ajánlott.
W10 ha nem megy, akkor linux. Kezdésnek pl linux mint.
"De ja, mennie kell. Nekem is ez a véleményem."
Igen, csak nem indegy, hogy tönyleg 5-10 percig csak kerreg a göp ös nem lehet semmit csinälni bekapcsolás után, vagy megy fél percen belül.
Nekem a tavaly vett céges laptop is néha kicsit lassú érzetre. Otthon van egy régi i7 6700k M2-es ssd-vel, na azon képes 20 mp alatt bootolni.
Van egy több mint 10 éves laptopom, 2-es generációs i5-tel, na azon 10 egy idő után kínszenvedés volt, akkor raktam rá debiant, azzal szépen ment.
Idén raktam rá mintet, csodálkoztam, hogy mennyivel egyszerűbb a kezelése átlagfelhasználó számára, mint a debian, és ez is kb fél perc alatt feláll.
Régi, lejárt támogatású oprendszer nem ajánlott (7,8.1)
Nem biztonságosak már és a böngészők sem támogatják már, csak a régebbi verziók.
Új SSD-vel mennie kell a 10-esnek vagy ha nem, akkor inkább egy Linux Mint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!