Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem fogadja el a Foxpost...

Miért nem fogadja el a Foxpost az adószámomat?

Figyelt kérdés

Üzleti partnerként szeretnék regisztrálni Foxpostra, azonban az adószámomat nem fogadja el, pedig 100%, hogy aktív.

Ezt dobja be amikor beírom az adószámom:

"Tisztelt Regisztráló! A jelenleg hatályos cégjegyzék szerint a megadott adószám nem létezik, vagy inaktív. Amennyiben nem rendelkezik érvényes adószámmal, úgy szolgáltatásainkat a magánszemélyek részére fenntartott menüben tudja igénybe venni."

Holnap hívom az Ügyfélszolgálatot, de addig is kíváncsi vagyok valaki járt-e már hasonlóan, ha igen, mi volt a probléma.

2023. júl. 9. 18:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem keverted össze az adószámot az adóazonosító jellel?
2023. júl. 9. 18:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, biztosan nem.
2023. júl. 9. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

Mivel üzleti partnerként (cégként) szolgáltatást veszel igénybe, ezért a Foxpost által kiállított számlán szerepelni kell a te céged adószámának:

"169. § A számla kötelező adattartalma a következő:

...

d) a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének

da) adószáma, amely alatt mint adófizetésre kötelezettnek a termék értékesítését, szolgáltatás nyújtását teljesítették, vagy

db) adószáma, amely alatt a 89. §-ban meghatározott termékértékesítést részére teljesítették, vagy

dc) adószámának vagy csoportos általános forgalmiadó-alanyiság esetén csoportazonosító számának első nyolc számjegye, amely alatt, mint belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére a termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást teljesítették, feltéve, hogy a termék értékesítője, szolgáltatás nyújtója gazdasági céllal belföldön telepedett le, gazdasági célú letelepedés hiányában pedig lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye van belföldön;"

Forrás: az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény ( [link] )

AZ E-Cégjegyzékben:

[link]

ellenőrizheted a céged adószámát.

2023. júl. 9. 23:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Mint egyéni vállalkozóként szeretnék regisztrálni, és többször is leellenőriztem (hogy nehogy tényleg én legyek a béna) érvényes az adószámom. Felvettem a kapcsolatot a futárcéggel, egyenlőre várom a válaszukat. Fogalmam sincs mi lehet a probléma...
2023. júl. 11. 13:13
 5/5 anonim válasza:

A kérdésed megoldódott?

Sajnos én is ebben a cipőben járok, lehetséges, hogy másnak is van ilyen problémája.

Előre is köszönöm.

2024. jún. 5. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!