Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Cvmaker.hu lehúzhat úgy is,...

GaborKss kérdése:

Cvmaker.hu lehúzhat úgy is, ha nem adtam meg a bankkártyám adatait?

Figyelt kérdés
Önéletrajzot készítettem, megadtam a személyes adataim, majd a sablon kiválasztása után pénzt kért tőlem a rendszer. Azonnal bezártam az egészet, mert ilyet csak csalók csinálnak, viszont - mivel önéletrajz - sajnos így már tudják az adataim. Mások írták, hogy állítólag a szerződés az első kitöltés megkezdésekor létrejön. Most akkor lehúzhatnak pénzzel?

2023. júl. 7. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

ÁSZF-ben le van írva:

"1. Az alábbi 8. szakaszban meghatározott díjak („Díjak”) időben történő befizetése ellenében engedélyt adunk Önnek arra, hogy a jelen Feltételek szerint igénybe vegye szolgáltatásainkat.

2. Ha a Díjakat nem fizetik meg időben, akkor is engedélyezhetjük a Szolgáltatásokhoz való hozzáférését, és terhelhetjük is ezeket a Szolgáltatásokat. Ez azonban részünkről nem jelent semmiféle lemondást a jelen Feltételek megszegésével kapcsolatban, a díjaink időben történő fizetésének elmulasztására vonatkozóan, és nem érinti azon jogainkat sem, hogy a jelen Feltételek szerint az elmaradt összegeket beszedjük Öntől."

Két tanulság:

1. Nem veszel igénybe szolgáltatást, mielőtt nem tájékozódsz a feltételeiről. Ott van, publikus az ÁSZF, elolvashattad volna. Legközelebb az első dolgod legyen minden helyen amit felkeresel.

2. Pofátlan ÁSZF-et érvényesíteni egy holland cég ellened aligha fog, mert nonszensz feltételeket támaszt. Ha nem kér be egyértelműen fizetési adatokat, de már az első betű beírása után automatikusan fizetési kötelezettséget keletkeztet, az szép próbálkozás. Hajrá, próbálják meg behajtani, te meg ne idegeskedj emiatt.

2023. júl. 7. 20:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Egyrészt igazad van, én néztem be. De mentségemre legyen szólva, nem gondoltam volna, hogy a google találatok között az első fizetett hirdetés egy csaló oldal. Azt hittem, hogy szigorúbban ellenőrzik ki adhat fel hirdetést és ki nem (Youtubenál is olyan tiltások meg ellenőrzések vannak..)
2023. júl. 7. 20:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyébként azt írják, a regisztráció megtörténtekor egy üdvözlő üzenetet küldenek az önéletrajzban feltüntetett emailcímre. Viszont én ilyet nem kaptam. Akkor lehet, hogy mégiscsak fizetnem kéne ahhoz, hogy érvénybe lépjen a szolgáltatás?
2023. júl. 7. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem senki nem számít ilyenre, mert sehol nem alkalmazzák. Ha valami fizetős, addig nem éred el a szolgáltatást amíg előre ki nem fizetted. Ez biztosítja, hogy véletlenül kattintva, szándékodon kívül olyan dologba húzd magad, amit kifizettetnének úgy, hogy nem is akartad használni.

Én azt mondom, hogy ez egy blöff. Azt írja, hogy jogában áll behajtani (nem azt, hogy megteszi kivétel nélkül), ez egy feltételes módú szöveg. A valóságban nem teszi, de elég ha megijed a látogató és önként fizet, ezen nyernek egy kis pénzt.

2023. júl. 7. 20:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, ráadásul normális oldalakon a vásárlás előtt ki kell pipálni, hogy elolvastam és elfogadtam az ÁFSZ-t. Itt ilyen se volt.
2023. júl. 7. 20:36
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Tanulság: Önéletrajzot SOHASEM weboldalon írunk, hanem WORD-ben SAJÁT MAGUNK
2023. júl. 8. 01:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Akit megkárosított az oldal, jelentse fel a rendőrségen, és a fogyasztóvédelemnél! Én megtettem, jelenleg vizsgálódnak.

A bankkártyátokat tiltassátok le - mert hiába sikerült leiratkozni , az ilyen szélhámos meg tudja oldani, hogy ezután is vonogasson.

2023. júl. 12. 14:42
 8/8 anonim válasza:

Az ÁSZF amire hivatkoznak jogszabálysértő. Jelentsétek fel őket Ti is az európai fogyasztóvédelemnél: info@magyarefk.hu

Magyarul e-mailt kell írni. Én is most tettem meg. Továbbá a BFKH fogyasztóvédelemnek is el lehet küldeni másolatban.

Ez a magyar jogrend:

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

4. Nem kért értékesítés

8. § (1) * A vállalkozás nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít vagy olyan szolgáltatást nyújt, amelyre nézve nem jött létre szerződés. (2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a vállalkozás ajánlatának – hallgatólagos – elfogadását.

Én nem kértem előfizetést, csak egy egyszeri önéletrajzot vásároltam.

4/A. * Többletösszegek fizetése

8/A. § * A vállalkozást a szerződés szerinti főkötelezettsége teljesítéséért járó ellenszolgáltatáson felül további pénzbeli követelésre feljogosító szerződési feltétel különösen nem tekinthető olyannak, mint amit a fogyasztó kifejezetten elfogadott, ha a vállalkozás olyan alapértelmezett opciót (előre kitöltött mezőt) alkalmaz, amelyet a fogyasztónak a többletösszeg fizetésének elkerülése érdekében el kellene utasítania. Ebben az esetben a vállalkozás köteles a fogyasztó részére az így kifizetett összeget visszatéríteni.

jan. 2. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!