Cvmaker.hu lehúzhat úgy is, ha nem adtam meg a bankkártyám adatait?
ÁSZF-ben le van írva:
"1. Az alábbi 8. szakaszban meghatározott díjak („Díjak”) időben történő befizetése ellenében engedélyt adunk Önnek arra, hogy a jelen Feltételek szerint igénybe vegye szolgáltatásainkat.
2. Ha a Díjakat nem fizetik meg időben, akkor is engedélyezhetjük a Szolgáltatásokhoz való hozzáférését, és terhelhetjük is ezeket a Szolgáltatásokat. Ez azonban részünkről nem jelent semmiféle lemondást a jelen Feltételek megszegésével kapcsolatban, a díjaink időben történő fizetésének elmulasztására vonatkozóan, és nem érinti azon jogainkat sem, hogy a jelen Feltételek szerint az elmaradt összegeket beszedjük Öntől."
Két tanulság:
1. Nem veszel igénybe szolgáltatást, mielőtt nem tájékozódsz a feltételeiről. Ott van, publikus az ÁSZF, elolvashattad volna. Legközelebb az első dolgod legyen minden helyen amit felkeresel.
2. Pofátlan ÁSZF-et érvényesíteni egy holland cég ellened aligha fog, mert nonszensz feltételeket támaszt. Ha nem kér be egyértelműen fizetési adatokat, de már az első betű beírása után automatikusan fizetési kötelezettséget keletkeztet, az szép próbálkozás. Hajrá, próbálják meg behajtani, te meg ne idegeskedj emiatt.
Szerintem senki nem számít ilyenre, mert sehol nem alkalmazzák. Ha valami fizetős, addig nem éred el a szolgáltatást amíg előre ki nem fizetted. Ez biztosítja, hogy véletlenül kattintva, szándékodon kívül olyan dologba húzd magad, amit kifizettetnének úgy, hogy nem is akartad használni.
Én azt mondom, hogy ez egy blöff. Azt írja, hogy jogában áll behajtani (nem azt, hogy megteszi kivétel nélkül), ez egy feltételes módú szöveg. A valóságban nem teszi, de elég ha megijed a látogató és önként fizet, ezen nyernek egy kis pénzt.
Akit megkárosított az oldal, jelentse fel a rendőrségen, és a fogyasztóvédelemnél! Én megtettem, jelenleg vizsgálódnak.
A bankkártyátokat tiltassátok le - mert hiába sikerült leiratkozni , az ilyen szélhámos meg tudja oldani, hogy ezután is vonogasson.
Az ÁSZF amire hivatkoznak jogszabálysértő. Jelentsétek fel őket Ti is az európai fogyasztóvédelemnél: info@magyarefk.hu
Magyarul e-mailt kell írni. Én is most tettem meg. Továbbá a BFKH fogyasztóvédelemnek is el lehet küldeni másolatban.
Ez a magyar jogrend:
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
4. Nem kért értékesítés
8. § (1) * A vállalkozás nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít vagy olyan szolgáltatást nyújt, amelyre nézve nem jött létre szerződés. (2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a vállalkozás ajánlatának – hallgatólagos – elfogadását.
Én nem kértem előfizetést, csak egy egyszeri önéletrajzot vásároltam.
4/A. * Többletösszegek fizetése
8/A. § * A vállalkozást a szerződés szerinti főkötelezettsége teljesítéséért járó ellenszolgáltatáson felül további pénzbeli követelésre feljogosító szerződési feltétel különösen nem tekinthető olyannak, mint amit a fogyasztó kifejezetten elfogadott, ha a vállalkozás olyan alapértelmezett opciót (előre kitöltött mezőt) alkalmaz, amelyet a fogyasztónak a többletösszeg fizetésének elkerülése érdekében el kellene utasítania. Ebben az esetben a vállalkozás köteles a fogyasztó részére az így kifizetett összeget visszatéríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!