Elhiszitek ezt a rengeteg "elfelejtettem a jelszavam, mit csináljak" típusú kérdést?
Nem mindenki IT guru…
Miert ne lehetne?
Biztos vagyok benne, hogy döntő többségük tényleg igazat mond. Persze, olyan is akad, aki csak kamuzik, és így akar a két éves börtönbüntetéssel dacolni, de a többség egyszerűen csak feledékeny, vagy egyéb okok miatt elveszítette a hozzáférését.
Én évek óta hangoztatom, hogy a jelszavak megjegyezeztetése veszélyes lehet. Nem csak azért, mert potenciálisan ellophatják (igazából ez a ritkább), hanem mert elég egy újratelepítés, vagy akármi, és odaveszett az összes. Mert jellemzően az ember utólag szokott észbe kapni, hogy "ja, ezt is le kellett volna menteni".
A másik dolog, amit gyakran hangoztatok - és amiért szeretnek dilettánsnak nézni -, az az, hogy célszerű felírni a jelszavakat. Igen, akármennyire is derogál sokaknak a "múlt századi" papírt, meg noteszt a kezükbe venni, nagyságrendekkel megbízhatóbb, mint akármelyik jelszómenedzser (a .txt-fájlról nem is beszélve).
Simán.
Vannak akiknek 5 különböző facebook fiókja van.
Egyszer felregisztrálnak, aztán a mobil megjegyzi a belépést.
Mikor legközelebb jelszóval kéne valamiért belépniük, már fingjuk nincs mi a jelszó, valószínnűleg az emailhez se, így regisztrálnak egy újat.
Bár nyuggereknél jobban szokás, nem túl acélos informatikai skillekkel rendelkező fiataloknál sem ritka.
Nem azért van mert kell.
Azért van mert butafej' és kizárja magát a facebookjából, vissza lépni már nem tud, törölni nem tudja. Így regisztrál egy újat. Ezt eljátssza 4x és már is van 5 különböző facebook felhasználó a nevén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!