Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Megvenni egy jatekok vagy...

Megvenni egy jatekok vagy torrent?

Figyelt kérdés
ti hogy szoktatok? Megveszitek inkabb steamen vagy torrenteztek? En a legtobb esetben torrentezek, mert nem akarok 20+ ezret adni egy jatekert amit lehet nem is fogok 2 napnal tovabb jatszani.

2023. jún. 28. 20:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
58%

Ja, hogy ez szerinted rendben van. Okés, elfogadom.

Én ettől függetlenül letöltöm majd őket máshonnan.

2023. jún. 28. 22:09
 12/24 anonim ***** válasza:
73%
2008-ban használtam utoljára tört játékot, azóta csak veszek játékokat.
2023. jún. 28. 22:26
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Van néhány régebbi cím, amit nem találtam Steamen, de megvannak régről torrentes letöltésből.

Jópár ilyen torrentes letöltést töröltem, miután sorban megvettem őket steamen.

2023. jún. 29. 04:58
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Én általában megvárom a leárazásokat Steamen és olyankor veszek játékokat, meg figyelem GOG-on, mikor van olcsó vagy ingyenes játék.

De így is van vagy 20 game, amit csak megvettem, de sose játszottam.

Normál szoftverből meg mindenből szabadszoftvert használok. A rendszerem is Linux.

2023. jún. 29. 10:03
 15/24 anonim ***** válasza:
52%

#2 "Majd ha valamikor lesz regionális árazás steamen vagy egyéb felületeken"

Van regionális árazás Steam-en.

#6 "A mai napig ott tartunk, hogy Magyarországon és az USA-ban is 60-70 euró a játék."

Hát nagyon nem ugyanazok az árak vannak. Kezdjük azzal, hogy az USA-ban dollárt használnak, így a $60 ott teljesen más, mint Európában a 60€. Törökországban egyébként olcsóbbak a játékok, mint Magyarországon. Ennyit arról, hogy nincs regionális árazás. Az, hogy ti sokkaltok egy játékot, mert nincs elég pénz otthon, köszönjétek viktor barátunknak.

#7 "Az usában pláne, ott ugyanis a vat államonként eltérő."

Nálunk nincs VAT, TAX van, de játékokra 0% és azt mindig a kasszánál számolják rá.

#9 "Ez esetben tök jó, hogy Magyarországon ugyanannyi a steames játékok ára, mint az USA-ban. Igen, VPN-nel megnéztem meg régebben, pontosan ugyanannyi"

Még mindig nem ugyanannyi. VPN-el fölösleges megnézned, ugyanis saját Steam fiókon a beállított régiód árazását fogod látni, nem a helyi árakat. Arra ott a SteamDB és nem ugyanannyi ott sem. Elder Ring $60 USA-ban, EU-ban 60€. 60€ és $60 nem ugyanannyi.

Kérdésedre válasz, én megveszem a játékokat, összesen kettő játékból van tört verzióm, amiből mindkettő csak tesztelés miatt volt. Az egyikből meg van az eredeti és főleg azt használom (még jóval régebben vettem meg, mint a tört verziót letöltöttem). A másikot kipróbálni vettem, de egyébként GamePass-ből már az is meg van és valószínűleg meg is fogom venni hamarosan.

2023. jún. 29. 10:06
 16/24 anonim ***** válasza:
77%

Különben is 60 Euróba csak az új, fancy játékok kerülnek, amihez vehetsz hardvert is, hogy futtassa. Aztán 2-3 év és ugyanaz a játék már csak 15 Euró.

Én pl. ilyen pár eurós játékokat szoktam venni, mert csak casual gamer vagyok.

2023. jún. 29. 10:31
 17/24 Hintalow ***** válasza:
100%

A saját ès környezetem pèldáiból kiindulva, amikor fiatal/diák voltam akkor egyèrtelmű volt a tört de mondjuk akkor, 98-2002 körül sok opció nem volt amúgy sem.

Aztán ahogy felnőttünk, mindenkinek lett egyre jobb munkája, már egyèrtelmű volt a vásárlás, pláne hogy az online platformok tèrnyerèsèvel ès szezonális akcióival gombokèrt lehet a nagyobb neveket is megvásárolni.

Ahogy èszrevettem, a warez erőltetèse a gyerekek (nincs saját keresetük offkórsz) ès az èletvitelben/èrettsègben nem gazdag lehetősègekkel operáló felnőttek esetèben jellemző inkább.

Azt a szituációt èn sem èrtem, amikor a jogsèrtő magatartást azzal validálják, hogy "milyen drágák a játèkok" amik jellemzően az aktuális legnagyobb nevek.

Nem èrtem amiatt, mert ha játszom, azzal teszem ami leköt ès örömet okoz, ès ez nem függ attól, hogy èppen nem aktuális AAA cìm.

Akiknek mindig a legnagyobb fenszi nèvvel "kell" tolni, ott inkább divat, ès megfelelès lehet, mint saját öröm a mögöttes kèsztetès.

2023. jún. 29. 12:21
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Jaja. Nem kell a legnagyobb neveket venni ahhoz, hogy jól szórakozz. Én pl. több száz órát toltam a Stardew Valley-be, pedig valami 5 euróért vettem akcióban.
2023. jún. 29. 12:30
 19/24 A kérdező kommentje:
Az ilyen 5-10 euros jatekokat en is meg szoktam venni, de a dragakat mar nem
2023. jún. 29. 12:47
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell várni a leárazásokat. Én nemrég vettem meg pl a CoD Cold Wart és az újabb Modern Warfare-t 20-20 euroért.
2023. jún. 29. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!