Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi baja van a gépemnek?

Mi baja van a gépemnek?

Figyelt kérdés
A gépem naponta elkezd játék vagy netezés közben laggolni, utána szürke lesz a képernyő, azt mutatja, hogy rá tudnék kattintani dolgokra, de nem lehet, utána 15 másodperc múlva a gépem kikapcsol és nem engedi újra bekapcsolni, csak fél nap várakozás után. Mióta beletettem egy második RAM kártyát, azóta van ez. RAM kártya belerakás előtt 2 honappal cseréltem benne HDD-t és telepítettem újra, de a RAM kártya belerakásáig nem csinált ilyet, csak utána kezdte el úgy, hogy 4 óránként újraindult netezés közben. Megnéztem egy programmal ezt, és azt írta ki, hogy a videókártya túlmelegedik és felforrósodik valamitől. Miért van ez? Miért áll le naponta a gépem fél napig? Már 4 napja csinálja ezt, és nem tudok vele mit csinálni. Tényleg a videókártya túlmelegedés a baj? Ha a gépház tetejébe 2 hűtő ventillátort beszerelek a videókártya fölé, az megoldaná a problémát?

2023. jún. 4. 21:07
 1/7 A kérdező kommentje:

Azt még elfelejtettem írni, hogy ilyen kék képernyőt is ad ki:

[link]

2023. jún. 4. 21:14
 2/7 anonim ***** válasza:
És ha kiveszed az újonnan berakott RAM-ot, akkor is csinálja?
2023. jún. 4. 21:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt még nem próbáltam, de anélkül lassú lenne a játék és kevesebb modot tudnék telepíteni
2023. jún. 4. 21:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Úgy nem lehet ezt megoldani, hogy UEFI menüben átállítok valamit, vagy újratelepítem?
2023. jún. 4. 21:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam bekapcsolni a gépem, de ahogy betöltött, szürke képernyőt adott ki
2023. jún. 4. 21:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Elég furcsa dolgokat produkál, de amúgy érdekes.

Hát figyel ha addig nem volt baja míg nem raktad bele az új ramot akkor az elég gyanús.

Tedd azt hogy kiveszed azt az új ramot, és annélkül játszol ha a hiba megszünt akkor ő a ludas. Ha a hiba továbbra is fenn áll akkor más.

Vagy csak az új ramot hagyd benne, és a régit vedd ki ha nincs hiba akkor más a baj, ha a hiba marad akkor fixen az a rossz.

Maga a gép ténylegesen belassúl ha túlmelegszik throttling más szóval, hogy csökkentse a hőt. De ha alapbol a kártyádnak és a procidnak is van megfelelő hűtése ez nem lehet különösebben rossz (még ha a paszta régi is vagy rosszul felhelyezett).

Lehet a ram rossz, de az is lehet h a ram foglalat rossz ahova beraktad, ezt is nézd meg hogy mindkét ramot mind két helyre berakod külön külön. Ha megint csak az látszik h az új ram a hibás akkor kénytelen leszel eldobni és másikat venni mert hiába van több ramod ha a gép használhatatlan lesz tőle.

2023. jún. 4. 22:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Majd lehet, hogy kiveszem valamelyik RAMot, éa ha nem az a baj, akkor elviazem szerelőhöz
2023. jún. 4. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!