Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik formátumú könyvek...

Melyik formátumú könyvek olvashatók számítógépen, laptopon is, e-book nélkül? (csak hogy tudjam, melyeket érdemes letöltenem)

Figyelt kérdés

2023. máj. 29. 07:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik, pdf, epub, mobi, stb.

Én az epubot javaslom, az laptopon, táblagépen és ebook olvasón is jól használható.

2023. máj. 29. 07:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezeken bármi. Én a PDF-et javaslom, ott jobb esetben (ha nem otthon barkácsolta valaki), normálisan van tördelve, jobban emlékeztet könyvre. A többi, pl. az .epub olyan, mint egy weboldal, folyó szöveg (plusz tartalomjegyzék, ilyesmi), ami szintén hasznos, pl. keskenyebb ablakban.
2023. máj. 29. 07:37
 3/14 A kérdező kommentje:

MINDEGYIK??? Nekem (még) nem sikerült, csak a PDF-et és Microsoft Word dokumentumot. De eskü, utánanézek, melyik speckó programmal lehet, hogyan kell!

Nem volt szükségem efféle tudásra, mert amíg tönkre nem ment az e-book, a Calibre programmal a legtöbb formátumot konvertálni tudtam.

Míg össze nem gyűlik az új olvasóra való, addig is lehetetlen, hogy az elkövetkező brutál hőségben, a 3 hónapnyi szobafogságban könyv nélkül maradjak. Márpedig könyvesbolt/antikvárium előtt már megállni/nézelődni se merek.

Az nCore-on sok könyv van, amit csak olyan formátumban töltöttek fel, (RTF és tsi.), amivel nem tudok mit kezdeni, mert (számítógépes ismeret és esetleges konvertálási lehetőségek nélkül) nem tudok e-bookon olvashatóvá tenni. Márpedig ezek a "hézagok" pl. egy-egy sorozat esetében (is) kínos helyzet és sok olvasnivalót kellett ezért kihagynom.

A másik, hogy olyan betűtipussal töltik fel a könyvet, ami a magyar abc néhány karakterét

"nem ismeri fel" ( pl. minden "ő" helyett ékezetmentes i...) ? ? ?

Igyekszem a rosszban is felfedezni a jót, lehet, másképp sok lehetőség továbbra is rejtve maradt volna. Köszönöm a segítséget mindenkinek, ha további gyakorlati jó tanács, tipp akad, legyetek szívesek küldeni!

További szépet, hasznosat!

2023. máj. 29. 08:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A számítógép multifunkcionális, szemben az ebook olvasóval. Nem kell csodálkozni azon hogy a számítógép mindent IS megnyit. Ahogy egy mezei videolejátszó sem fog mindent lejátszani, szemben a számítógéppel. Ha a Calibre már fent van neked, és használtad, az nem csak konvertálásra jó, hanem olvasásra is!

Az rtf-et megnyitja a Word. epub és mobi-t megnyitja a SumatraPDF is.

2023. máj. 29. 08:54
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Az RTF egy kb. 30 éves formátum formázott szöveghez, a Windows része kb. ugyanannyi ideje a WordPad, az támogatja. Más formátumokhoz találsz megjelenítőt, akár böngésző-kiegészítő formájában is. PDF-hez sem feltétlenül az Adobe Reader a legjobb. A Firefoxban van pl. vízszintes görgetés is.

Az nCore-féle forrásokat ugyanakkor elítélem, esetleg máshonnan beszerezhetetlen média esetén lehet kivétel. Van egy csomó hely, ahonnan legálisan, ingyen le tudsz tölteni könyveket, vagy legalábbis olvasnivalót, de néha még pénzt is lehet adni érte...

2023. máj. 29. 09:39
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az okosságot, minden tipp, tanács aranyat ér, és nagyon feldobott

a lehetőség, hiszen eddig sok könyvet kénytelen voltam kihagyni.

Csak mert nem tudtam, amiket ma eddig írtatok. De már dolgozom rajta.

#5! Egy-egy igényesebb, vagy olvasni még érdemes könyv 4-5-6-7 ezer Ft.

Mit tegyek, ha a "Csók és könny", Tiffany és hasonló kaliberű szenny, rózsaszín, taknyos reklánnyavalygás nem az én világom, a nyálcsorgató lelkivilágú, vagy a százezer részes ValóVilla és győzike-színvonalú, a ferdéket és egyéb defekteseket propagáló erőszakos néph.lyítés meg ingyen sem érdekel?

Nem tehetek egyebet, igénybe veszem, ami megadatott, ha elítélsz ezért, akkor is.

Ha az nCore-t, akkor azt, gondolom, nem törvényellenes cuccot tesznek ott elérhetővé.

Havi 96-ból, egyedül, egy kutyussal négy fal közé zárva, betegen te biztosan ki tudnál gazdálkodni átlag minimum 10 könyvet, nekem ez a varázslat meghaladja a képességeim.

Így jártam.

Ismertem még oldalakat, ahonnan PDF könyveket tudtam letölteni: sorra felszámolják azokat, megszűntek, ellehetetlenítik őket, vagy mittudomén, miért tűnnek el.

"oldal nem található", "regisztráljak", "elköltöztek", "bejelentkezés szükséges", fizessek ennyiannyi dollárt...stb.

Kalózoldalakról meg nem merek, így maradt a mek.oszk.hu , az nCore.

És persze, az általam (még) nem ismert "csomó hely". Ez wan.

Köszönöm mindenkinek a tippeket és az infót: már keresgélem is a fenti lehetőségeket!

További szép napot!

2023. máj. 29. 11:03
 7/14 anonim ***** válasza:
5%
"néha még pénzt is lehet adni érte" - ezt írtam, nem azt, hogy vegyél havonta 10 db 7-8 ezer Ft-os könyvet. Továbbá azt, hogy "vagy legalábbis olvasnivalót" - ez alatt, ha érdekel, pl. irodalmi folyóiratok régebbi számait, vagy azokban található novellákat, különböző írásokat értettem. A MEK-en kívül érdemes kiadók és e-könyváruházak oldalait is megnézni, ott is akadnak ingyenesek, persze valószínűleg nem az általad elvárt minőségűek. Tehát ha nincs is nagy választék, van mit olvasni. Együttérzésem az alacsony jövedelmed miatt, de ez sem jogosít fel senkit erre (legalábbis erkölcsileg), bár a te dolgod. Papírkönyveket is árulnak néha jelentős árengedménnyel, érdemes hírleveleket kérni, és/vagy követni a kiadókat és áruházakat.
2023. máj. 29. 11:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A PDF-fel pont az a baj, hogy az "kemény tördelést" használ, tehát előre tördelve van az egész könyv, és a formátumból adódóan elég nehéz újratördelni. Így nem adaptív, nem alkalmazkodó, sok ebook olvasón kifejezetten körülményes olvasni.
2023. máj. 29. 12:21
 9/14 anonim ***** válasza:
16%
#8 De azzal kezdte, hogy nem ebook olvasón akar olvasni. Pont a "kemény tördelés" az előny néha.
2023. máj. 29. 13:22
 10/14 A kérdező kommentje:

#9!

Dehogynem, már gyűjtöm is a 40ezret! Igaz, itt többnyire Murphy szabja a napirendet,

de bízom abban, hogy csak nem jön közbe semmi, ma még nem ismert +kiadás! : D

Addig meg itt vagytok nekem ti, tényleg működő, használható megoldást is tudtatok,

nyáron sem maradok értelmes tartalom nélkül. Köszönet, pusszantás mindenkinek. :)

[link]

Kindle PaperWhite3 olvasóm volt. Ugyanazt szándékozom venni, nem újabb/modernebb kiadásút, mert ennek még bikaerős az akkuja (napi 8-10 órát is olvasok, bírnia muszáj a szolgálatot) Háttérvilágítás, a 4GB-on meg akár 1700 könyv is tárolható, nekem nem szükséges a 8GB és nagyobb tárhely. Minden könyvet mobi vagy prc formátumban olvasok.

Olvastam--eddig. De ti tettetek róla, hogy ezentúl próbálkozzam a PC-n is.

Legyen nektek is további szép és hasznos napotok : szeretlek titeket! : D

2023. máj. 29. 14:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!