Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » HWinfo-val megnéztem, de nem...

HWinfo-val megnéztem, de nem tudom milyen ram kell a HP 250 G5 laptopba?

Figyelt kérdés

Szóval megnéztem HWinfo-val, de nekem még mindig nem egyértelmű hogy milyen kell bele.

Ezeket adta ki: [link]

Ugye van benne egy 4gb-os, és szeretnék bele még egy 4 gb-sat. Ez mennyire jó ötlet? És mennyire elavult a sebessége annak a ramnak ami benne van?

Tudnátok olyan oldalt linkelni ahonnan meg lehet rendelni a bele valót, ugyan olyan sebességűt, és 4gb -sat?

Meg azon is gondolkodtam, hogy mi lenne ha egy 8gb-os modul lenne bele véve? Gondolom úgy azért jobb.

Mekkora ram sebességig támogat ez a laptop? Vagy nincs olyan hogy egy laptop megszabja korlátot?

Szóval valaki tudna linkelni egy olyan oldalt ahol meg lehet rendelni egy ebbe a laptopba való 8gb os ramot? (Ha lehet akkor 2 linket szeretnék kérni ugye egy 4gb os modulról, és egy 8gb os modulról)

És akkor össze tudnám hasonlítani hogy megéri e a 8gb-os

2023. ápr. 29. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem nem teljesen egyértelmű...

2023. ápr. 29. 16:55
 2/6 P.O.C. ***** válasza:
66%

A Kingston oldala szerint 2666 Mhz -esket is támogat.

[link]

Nem fogsz szinte semmit észre venni 2400 és 2666 Mhz -es ramok között. Különösen egy irodai célra szánt Intel IGP -s laptopnál.

Ha veszel bele egy másik ugyan ilyen RAM -ot azzal nem fogsz mellé lőni. És bőven elég lesz 8 GB egy ilyen kaliberű laptopnál.

2023. ápr. 29. 18:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

2023. ápr. 29. 18:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Te fogod kicserelni?

Akkor szedd szet most, es nezd meg hogy milyen van benne. A ram-on kulon martican meg van minden info.

En igy csinaltam.

2023. ápr. 29. 18:43
 5/6 anonim ***** válasza:

8GB modullal bővíteném.

Mivel a gép csak netezésre alkalmas, így a mhz lényegtelen. Lehet kisebb is, nagyobb is... mindegyik kompatibilis, és SSD-vel gyors lesz a gép.

Itt találhatsz olcsóbbakat használtan:

[link]

2023. ápr. 29. 20:19
 6/6 anonim ***** válasza:

A processzor memóriavezérlője DDR4-2133-at támogat a DDR4 vonalon ( DDR3-ból meg mást ):

[link]

A fentebb linkelt HP leírás szerint:

"DDR4-2133 (transfer rates up to 2133 MT/s)

One SODIMM slot

Dual channel support

Non customer accessible / upgradeable

Maximum: Up to 16 GB"

DDR4-2133 :) Azért van a tiedben 2400MHz-es modul, mert valszeg ebből volt sok raktárom amikor ezt gyártották.

Ami furcsa, az a "one SODIMM slot", miközben ezekben a neten fellelhető képek és videók alapján kettő van ( egy lottal amúgy sem lenne dual-channel ).

Ha elég a 8GB akkor keress ugyanilyen Micront, ha több kell akkor vehetsz - akár használtan is - 2db 8GB-os 2133MHz-es modult pl:

[link]

2023. ápr. 29. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!