Windows xp rendszer helyett linuxot telepitenék régi laptopra 512 mb ddr1 rammal. Hogyan kezdjek hozzá lépésről-lépésre?
Linux Mint XFCE vagy Peppermint vagy MX Linux. Igazából mindegy melyik, se erre a gépre szerintem még ezek se valók.
A legjobb az ilyen ősrégi gépeket leselejtezni, mert korszerű programokat nem fogsz tudni normálisan futtatni vele.
Én hallottam az antix-ről, ami nagyon minimális gépigényen is elfutna. De még nem próbáltam.
Én egy 1 giga ramos netbookra (intel atom) raktam fel egy arch linuxot, de nem tudom, hogy fél gigán hogy boldogulna.
A többieknek viszont igaza van, netezésre nem nagyon lesz jó, meg ha nem értesz kicsit a gépekhez (keresgélni tudsz, tudsz angolul), akkor nem biztos, hogy fel fogod őket tudni rakni.
Mindenesetre arra, hogy kipróbáld ez milyen, esetleg kódolásra, jegyzetelésre vagy valami apró, nem gépigényes dolog futtatására jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!