A Windows csak egy meghajtót formáz telepítéskor?
Húzd le ami nem kell.
De nem formázni kell hanem törölni. mind (Del gomb, piros X).
Ha 2 meghajtó van a gépedben akkor sima az ügy. Legjobb ha úgy csinálod, hogy te mondod meg a windowsnak, hogy mihez nyúljon és mihez nem. Ha 2 meghajdó van a gépedben akkor kezdetnek eltérő betüjellel lesznek. Valamint ugye az egyiken látod majd, hogy x adat van rajta. Ebből is tudhatod, hogy melyik melyik. Ha eltérő méretűek akkor pláne.
Utána törlöd az adott particiókat, amire nincs szükséged. Majd létrehozod azt ami kell. Azt kijelölöd a telepítés helyének és meg is vagy. Egyszerűbb amúgy, ha nézel egy gyors youtube videót is a dologról, hogy lásd mit beszélek. Nem bonyolult az egész, szerintem megoldod. Így biztosan nem nyúl máshoz.
Igen, megmaradnak az adataid. Ha egyértelműen be tudod azonosítani a meghajtókat a telepítőben, akkor nem lesz gond.
Az a jelenség, amiről #5 írt, nem tudom, hogy a jelenlegi UEFI/GPT meghajtókkal és partíciókkal elő tud-e még fordulni. Régebben akkor fordult ez elő, amikor a Windows nem a logikailag elsődleges meghajtóra került telepítéskor. Mert a rendszerindító rekord mindenképp arra került, így ha az egy másik lemezen volt és azt eltávolították akkor nem indult a gép. De szerintem ez már nem tud előfordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!