Manjaro telepítése Windows mellé különálló meghajtóra?
A laptopomban van egy 250gb-s ssd, és egy 500gb-s hdd. Az ssd're ma tettem windows 10-et. Szeretnék a hdd-re twlepíteni linuxot is. Hogyan tudom ezt megcsinálni hogy működjön? A windows iso-t rufusban írtam ki pendrivera mbr módban. Azért mbr-ben, mert a gpt-t nem akarta felismerni a laptopom.
Most kiírtam a manjarot is mbr-ben usb-re. Telepítésnél van olyan lehetőség, hogy az egész meghajtó formázása és telepítés.
Egyszer már telepítettem így ubuntut, de azzal az volt a baj, hogy csak a windows bootolt.
Ahhoz hogy az ubuntut bootolja át kellett állítanom valamit biosban (uefi, secureboot meg ilyesmik)
Azután előjött a grub menu, itt választhattam, mit akarok indítani. Amikor a windowst választottam ki, hoppá, az nem indult el. Vissza kellett állítanom a biosban az UEFI-t legacyre. Ekkor ugye meg csak a windowst tudtam indítani :D
Erre tudtok megoldást?
Oké, megcsinálom de akadt egy kis gond. Korrupt lett az usb-amire tettem rá rufussal a linuxot. Lefagyott, újraindítottam a pc-t, az usb pedig 8gb helyett lett 500 mega :D
Próbálom formázni cmd-ben, remélem megjavul.
Nem működik, feltelepítettem simán a HDD-re és nem bootol be, csak a windows. A boot priority be volt állítva. Próbáltam uefi és legacy módban is. UEFI módban végképp az egyik sem bootol, legacyban pedig csak a windows, mindegy milyen a boot priority order.
:'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!