Linuxban a külsö merevlemezre a "Lemezek" programmal mountoltam egy .iso fájlt. Hogyan tudom visszaállítani az eredeti állapotot? A "Lemezek" egyszerűen csak lekapcsolja a meghajtót, a "sudo umount" sem jó, mert nincs "mount point" kijelöltve.
wheels:
egy dvd lett a külső lemezre mountolva, és a külső lemez teljes korábbi tartalma eltűnt.
Win alatt törölném a partíciót és létrehoznék egy újat. Ennyi.
A felülírt adataidnak annyi..
Ezt még megpróbálhatod, nem veszítesz semmit, ha nem jó.
"Az eredetileg 4 Tb os merevlemezt, most csupán 4Gb-osnak érzékeli"
Azért látja ennyinek, mert az iso ekkora volt.
Szintén a lemezek alkalmazásban, törlöd a merevlemezről az összes partíciót, és létrehozol egy újat, ami már akkora lesz, mint maga a lemez.
Én ebből semmit se értek, de próbálom kibogozni mi a baj.
A mount olyan mintha lenne több papír lapod és mint egy layer rarakod az egyiket a másikra. amire rakod a papírt az alatta lévő nem látszik. Ha te egy külső lemezre mountoltal valamit akkor tulajdonképpen unmount a felső layerre és egyből megjelenik az alsó layer.
Tehát ha igaz hogy mount csak simán unmount kell
Rosszul fogalmazott a kérdező (én sem értettem először, mit szeretne), nem mountolásról van szó, hanem csak simán felülírta az iso-val a külső HDD-t.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!