Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linuxban a külsö merevlemezre...

Linuxban a külsö merevlemezre a "Lemezek" programmal mountoltam egy .iso fájlt. Hogyan tudom visszaállítani az eredeti állapotot? A "Lemezek" egyszerűen csak lekapcsolja a meghajtót, a "sudo umount" sem jó, mert nincs "mount point" kijelöltve.

Figyelt kérdés

#linux #visszaállítás #.iso #eltűnt tartalom
2023. ápr. 2. 15:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mit csináltál pontosan? Visszaállítottál egy lemezképfájlt egy külső lemezre?
2023. ápr. 2. 16:00
 2/12 A kérdező kommentje:

wheels:

egy dvd lett a külső lemezre mountolva, és a külső lemez teljes korábbi tartalma eltűnt.

2023. ápr. 2. 16:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Tehát volt egy iso fájlod, és a 'Lemezkép visszaállítása...' menüvel visszaállítottad egy külső merevlemezre? Ha igen, akkor azzal valóban felülírtad a merevlemez tartalmát, ezt visszahozni már nem nagyon fogod tudni. Lehet próbálkozni különféle adatvisszaállító programokkal, de nagy valószínűséggel nem fog sikerülni.
2023. ápr. 2. 16:32
 4/12 A kérdező kommentje:
Ajjjajj. Igen a lemezkép visszaállítása történt. És azzal lehet e valamit kezdeni, hogy az eredetileg 4 Tb os merevlemezt, most csupán 4Gb-osnak érzékeli? Ha formatálásra kerülne sor?
2023. ápr. 2. 16:48
 5/12 anonim ***** válasza:

Win alatt törölném a partíciót és létrehoznék egy újat. Ennyi.

A felülírt adataidnak annyi..

2023. ápr. 2. 17:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Ezt még megpróbálhatod, nem veszítesz semmit, ha nem jó.

[link]

2023. ápr. 2. 17:59
 7/12 anonim ***** válasza:

"Az eredetileg 4 Tb os merevlemezt, most csupán 4Gb-osnak érzékeli"

Azért látja ennyinek, mert az iso ekkora volt.

Szintén a lemezek alkalmazásban, törlöd a merevlemezről az összes partíciót, és létrehozol egy újat, ami már akkora lesz, mint maga a lemez.

2023. ápr. 2. 18:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Kedves Wheels és Anonim! Köszi szépen a segítségeteket!
2023. ápr. 2. 18:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Én ebből semmit se értek, de próbálom kibogozni mi a baj.

A mount olyan mintha lenne több papír lapod és mint egy layer rarakod az egyiket a másikra. amire rakod a papírt az alatta lévő nem látszik. Ha te egy külső lemezre mountoltal valamit akkor tulajdonképpen unmount a felső layerre és egyből megjelenik az alsó layer.

Tehát ha igaz hogy mount csak simán unmount kell

2023. ápr. 2. 19:13
 10/12 anonim ***** válasza:

Rosszul fogalmazott a kérdező (én sem értettem először, mit szeretne), nem mountolásról van szó, hanem csak simán felülírta az iso-val a külső HDD-t.

2023. ápr. 2. 19:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!