Kripto vagyon örököltetésére vannak digitális módszerek? Okos szerződésekre gondolok vagy valami hasonlóra. Például hogy az örökösökmek adok egy olyan jelszót ami csak a halálom
esetén érvényes vagy mondjuk a megadás pillanatától 5 év múlva érvényes És ha öt év múlva még élek akkor módosító újabb Öt évre
Persze felmerülnek egyéb kérdések is hogyha halálom után hozzáfér a kripto vagyonomhoz akkor hogy fog utána adózni?
#10: Fizikai tárolásnál - és itt az ügyvédi letétre gondolok - legalább van jogszabály a tárolásra, van jogilag elszámoltatható személy, akit felelősségre lehet vonni.
Ha benne sem bízol meg, akkor a fizikai formátumban tárolt adatot titkosítani kell és a titkosítási kulcsot magadnál kell tartani.
#12: Az időzített jelszó érvényesítést az ügyvédi letét, az örökösödési szerződés és a halálod triumvirátusa adja.
Szóval amikor meghalsz, az örököseid felkeresik az ügyvédedet, aki közli velük, hogy a nálad levő titkosítási kulcs birtokában kiadhatja a letétjében tárolt, titkosított adatot.
Persze ez bizalmi dolog.
Nahh, mai videóban is volt, így el tudtam csípni 😃
FKX-et hívja hagyatéktokennek. Fogalmam sincs, hogy hogyan műxik. Nézz utána.
A 24 szavas seep parseokból 12 szót átadsz az örököseidnek most, arra az esetre ha veled történe valami a másik felét az ügyvédednek egy lezárt borítékban, egyéb végakaratod kíséretében. A 12 szóval önmagában egyik sem tud mit kezdeni.
Egyébként van kifejezetten kripto ügyekkel foglalkozó ügyvéd, még kriptóban is lehet nála fizetni és vannak kifejezetten kriptóval foglalkozó könyvelők.
Nekem csak sejtéseim vannak. A kriptovalutát lényegében realizáláskor kell leadózni, akkor is a nyereséget. Persze ehhez be kell vallani hogy az ember mikor mennyi kriptovalutához jutott és milyen árfolyamon.
Én azt gondolom, hogy az örökösd nem ussza meg realizálásokkor a 15% adót ha csak nem olyan országban él ahol adómentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!