Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az lehetséges, hogy a Netflixe...

Az lehetséges, hogy a Netflixes 4K-s tartalom szebb, mint a torrentes verzió?

Figyelt kérdés

2023. márc. 26. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Igen
2023. márc. 26. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
A 4k csak a felbontás jellemzője, van még ott más technikai adat is amiből egy videó minősége adódik (sőt a felbontás nem egyenlő a minőséggel, ha közben szarrá van tömörítve vagy alacsony a bitráta, akkor hiába látsz sok csúnya pixelt).
2023. márc. 26. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:
45%
Igen, mert valószínűleg, amit leszedtél egy agyontömörített szar volt, a Netflix-en pedig valószínűleg sokkal jobb codecet és bitrátát használnak.
2023. márc. 26. 22:50
 4/8 Morzsi007 ***** válasza:
50%

Függ a kódolástól és bitrátától. Ahogy írják, a 4K csak a felbontás.

Érdekes módon van Netflixes “formátum” 4K-s film 8GB, meg le lehet tölteni ugyanazt 80GB-ban is, szintén 4K.

Ja, és az sem mindegy mivel játszod a letöltött filmet. Pl anno nekem a Power DVD és a Media Player Classic képe rosszabb volt, mint a VLC-jé ugyan annál a tartalomnál.

2023. márc. 27. 08:27
 5/8 anonim ***** válasza:
43%
igen
2023. márc. 27. 09:28
 6/8 anonim ***** válasza:
58%

A torrentre az kerül fel, amit a netflix ad. Veszteségmentesen szerzik meg a NF és hasonló streming szolgáltatói Web-DL tartalmakat. Nincs újrakódolás. Feliratokat és szinkronokat is így szerzik meg mind.

Sajnos a Netflix bitrátája a béka segge alatt van. De mindenhol pocsék a minőség streaming téren. Ha esetleg érkezik Bluray vagy br-rip változat egy netflix filmből, akkor érdemes azt letölteni. Még a 1080p br-rip (ami ugye az amúgy már tömörített blu-ray kiadásnak (50GB) a tömörítése (10-20GB)) is ezerszer jobb minőséget ad, mint a netflix 4K.

Szóval sajnos ez a nagy hátránya ezeknek a streamingeknek, hogy nyilván spórolni kell a sávszélességgel, hiszen azon is profitot termel a vállalat. Kevesebb szerver kell 🤷‍♂️. Szóval túlságosan letömörítenek mindent. Ami nyilván az értékesítésben is segít, hiszen sok helyen nincs olyan jó internetszolgáltatás, hogy nagyobb sávszélességet is tudjanak streamelni, így a 4K prémium csomag is több helyre juthat el az alacsony bitrátával. (Ami hát nyilván átverés a fentiek tudatában, azaz hogy az NF 4K egy tömörített 1080p tartalom minőségével vetekszik, de sajnos így működik a piacgazdaság és a marketing)

Szóval igazán jobb minőséget majd talán csak hatékonyabb tömörítési szabvány hozhat. A h.266 még nincs terjedőben, az AV1-et viszont már egyre több hardver támogatja (bár ez inkább ilyen live streamekre lesz használva igazán, pl twitch/yt lehet érdeklődő). Szóval franc tudja mikor lesz majd javulás NF minőségben. Mondjuk szerencsére a legtöbb NF tartalom nincs annyira jó, hogy a képminőségen aggódjak 😅😅 telefont többet nézem egy NF film alatt, mint a TV-t 😂

2023. márc. 27. 09:33
 7/8 anonim ***** válasza:
63%

Még utána néztem hogyan van. Wiki cikk is van a témáról:

[link]

Tehát ahogyan írtam, Web-DL tartalmak veszteségmentesek. Webrip tartalmak viszont már újrakódolással készülnek. Az lehet rosszabb minőségű a netflix sajátjához képest. Ilyenből is sok van ncore-on.

2023. márc. 27. 09:53
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Én pont fordítva tapasztaltam... Elindítottam netflixen, amit előtte lekalózkodtam és jóval homályosabb volt a kép...

Eleve netflixen nem is vagyok biztos abban, hogy milyen minőségben látom, mert az a wifi sebességétől is függ, nos ha úgy van kedve, akkor magától átáll gyengébbre hiába lehetne 4k.

Próbáld ki egymás után a kettőt én azt mondom, mert amit én néztem, ott erősen vezetett a torrent verzió.

Nézd meg a trónok harca milyen minőségben van ott fent, nos próbáld azt streamelve megkeresni bárhol.

2023. ápr. 1. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!