Milyen hangtechnikai megoldások vannak arra, ha nincs elég kimenetem?
Figyelt kérdés
Otthon szeretnék egy hasonló hangtechnikai megoldást, mint a színházakban, csak sokkal kisebb hangfalakkal. Tisztában vagyok hogy nem lesz olcsó, viszont a legtöbb pulton max 4 kimenet van. Hogyan lehet abból többet csinálni?2023. márc. 15. 08:59
1/4 anonim válasza:
Bevezeted egy másik pultba, így 2 feláldozásával (ha sztereó jelről beszélünk, ha monóról akkor elég egyet beáldozni) lesz 4 újabb kimeneted.
2/4 anonim válasza:
Olyan nem tudsz elérni, mert ha több pulton akarod megoldani, akkor gyakorlatilag a reverb miatt szétesik majd a hangzás a 6x6-os miniszobádban!
3/4 A kérdező kommentje:
Na igen, pontosan ezen a kettőn gondolkodtam, ezért tettem fel a kérdést 😅
2023. márc. 15. 10:39
4/4 anonim válasza:
Páronként sorosan kapcsoltból bekötsz párhuzamos párokat. Akkor az eredő impedancia ugyanaz, mint egynek. Tehát négyesével úgy, hogy "kétfelé válik az út" (párhuzamos kapcsolás), és ott kettő-kettő sorban van. Ugye sorosan összeadódik, párhuzamosan replusz. 8 ohmosokkal 1/16+1/16=1/8 reciproka az eredő, tehát 1/1/8, ránézésre 8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!