Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A biosba a merevlemez előtt...

A biosba a merevlemez előtt miért nem Uefi van hanem Sata?

Figyelt kérdés
Ez a merevlemez egy Western Digital már töbszőr újra telepítettem, de mindig a Sata van a biosba a lemez előtt. Ki probáltam egy másik merevlemezzel ( Toshiba) és azzal elsőre Uefi lett a merevlemez előtt. Azért kéne, hogy Uefi legyen és ne Sata, mert nem indul automatikusan magátol a rendszer, csak akkor ha belépek a biosba, és onnan bootolok. A pendrive-ot Rufusszal csináltam. Hogy lehetne úgy megoldani, hogy a lemez előtt Uefi legyen?
2023. márc. 11. 06:53
 1/2 P.O.C. ***** válasza:
Konvertáld át GPT partíció stílusra. Egyébként most is el kéne indulnia ha legacy módra állítod az UEFI BIOS -t.
2023. márc. 11. 10:32
 2/2 anonim ***** válasza:
Mert nem törölted a partíciókat hanem formázgattál, vagy nem pontosan így telepítettél (uefi módban) [link]
2023. márc. 11. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!