Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tegnap kikapcsoltam az asztali...

Tegnap kikapcsoltam az asztali gépemet, ma pedig nem tudom bekapcsolni. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
A vezetéket ellenőriztem, nem húzódott ki, valami belső baj lehet.

2023. márc. 2. 08:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Vagy hívj valakit aki ért hozzá vagy vidd be szervízbe, így ennyit lehet logikusan mondani.
2023. márc. 2. 11:19
 12/21 Mr. V. ***** válasza:
52%

Alaplapról húzd le a hosszú csatlakozót, keress egy gémkapcsot, hajtogasd ki U alakúra, majd a lehúzott csatlakozón keresd meg az egyetlen zöld színű vezetéket és abba a csatlakozóba dugd az kapocs egyik végét, a másikat pedig egy szabadon választott fekete színű szál csatlakozójába.

Ha a lemezdoboz, amin ventilátor van, elindul és a ventilátor forogni kezd, akkor a táp nem hibás, akkor alaplap-hiba lesz. Ha nem indul el, akkor olvasd le a lemezdobozon írt adatokat (250-300-400-500-600-...W, ATX hányas), aztán ezekkel az infókkal ballagj el egy szaküzletbe és kérj egy ilyet.

Általában 4 csavar tartja házon kívül, azt kitekered, kicseréled, összedugod és mennie kéne.

Próbáltam szájbarágósan, hogy amatőrnek is menjen.

Ha nagyobb teljesítményű táp van csak, az nem gond, de kisebbet semmiképp se vegyél, hiszen ez sem bírta.

Elképzelhető, hogy a tápban csak 100-500Ft-os alkatrész ment tönkre (többnyire kondik püffednek fel).

Ha alaplap problémád lenne, ott is a CPU körül sok kondi szokott lenni, vagy a tápcsatlakozó közelében. Ha azoknak az X jellegű tetejük ki van nyílva, netán rozsdásak, akkor azok cseréje segíthet, de az is szakembert kíván.

2023. márc. 2. 12:59
 13/21 anonim ***** válasza:
87%
#12: Szerinted aki azt sem tudja, hogy mi az a tápegység, annak bölcs dolog ilyeneket tanácsolni? Szerinetd tudni fogja, hogy mi az az alaplap?
2023. márc. 2. 13:09
 14/21 anonim ***** válasza:
87%
12-es ember milyen hlyeséget írsz már neki? Egy dróttal nyúlkáljon elektromos alkatrészekben, amikor azt sem tudja, mi az a táp?
2023. márc. 2. 13:17
 15/21 A kérdező kommentje:

13, az intelligenciám 140-es, néhány dologgal boldogultam már az életben.

14, dróttal épeszű ember nem nyúl áram alatt lévő szétbarmolt elektronikai szerkezethez, ha nem teljesen büfé a kérdésben - mégis a 12-es válasz segített a legtöbbet.

2023. márc. 2. 16:11
 16/21 Mr. V. ***** válasza:
79%

A gépen belül nincs nagyfeszültség azon a részen, ahol írtam, hogy mit kell tenni, tehát ha valami oknál fogva meg is rázná (statikus töltés, kóboráram) az semmiképp sem lenne életveszélyes.

De az, hogy az értelmes és valóban a kérdésre adott választ pontozzák le, az meg az oldal és a felhasználók szellemi színvonalára utal.

Gratulálok hozzá! Bezzeg az értelmetlen tanácsokat felpontozzák... de hát ilyen ez a világ. Még szerencse, hogy nagy ívben lesz...rom mások véleményét. A kérdezőnek válaszoltam, onnantól az ő dolga, hogy a szakbarbárokra hallgat, vagy arra, aki szájbarágósan leírta, hogy egy 10 éves gyerek is el tudja végezni az adott műveletet.

Lehet nyugodtan lepontozni, legyen akár verseny is, hogy ki tud több negatívat gyűjteni.

Ja, hogy a többi válasz mind anonim felhasználó??? Szánalmas, hogy még egy nicknevet sem vállalnak fel, csak szájalnak... sajnos rossz irányba halad ez a világ.

Én itt kiszálltam a témából.

2023. márc. 2. 17:00
 17/21 anonim ***** válasza:
A " hozzáértés " mellett vedd már észre, hogy egy olyan laikusnak írod mindezt, aki még azt sem tudja a tápkábel melyik, aztán még fel vagy rajta háborodva, hogy jelzik, hogy hol a gond.
2023. márc. 2. 17:06
 18/21 P.O.C. ***** válasza:

Én amúgy felpontoztalak, meg mindenkit aki hasznost ad. Lepontozni csak az arrogáns, pökhendi meg "ki ha én nem" alakokat szoktam.

Amúgy a 10 -es válasz a legjobb, attól még hogy 140 -es IQ -ja van valakinek nem fogja automatikusan tudni a számítógép alapvető részegységeit feladatait. Ismerek magas IQ -jú bölcsészeket, sokszor még a hajam is égnek áll miket csinálnak, műszaki érzék a fasorba sincs.

Van szakirodalom, vannak videók, össze kell szedni egy kis alapot, aztán lehet próbálkozni.

Viszont írtál neki olyat, hogy a táp meg kondik. Ha a tápot nem tudja mi, akkor ne biztasd arra, hogy álljon le forrasztani, abból nem sül ki jó dolog a háza is leéghet, javíttatani meg olyan költséges, hogy egy 10 ezer forint körüli tápot nem is éri meg. Megtaknyolja valaki 6-7 ezerért, bírja fél évet, azt lehet a gépet is kinyírja. Ha kiment a táp cserélni kell újra, nincs mese.

2023. márc. 2. 17:46
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ha az intelligenciád 140, akkor miért tőlünk kérsz segítséget? :)

Egyébként pedig, tessék, pár tipp:

-Tápegység hiba

-Alaplap hiba

-Processzor hiba

-Memória hiba

-Videokártya hiba

-Merevlemez hiba (De lehet SSD is, ha az van a gépben.)

Tekintve, hogy azt sem tudod, mi az a táp, szerintem is hívj át egy olyan ismerőst, aki látott már gépet. Ha magad próbálkozol, akkor jó esetben csak kipróbálod, milyen érzés ha megráz az áram, rosszabb esetben meg komoly kárt teszel a saját géped (jelenleg még üzemképes) részeiben...

2023. márc. 3. 23:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha a bekapcsológomb megnyomásakor a ventillátorok (sem) pörögnek fel, akkor táp-hiba.

Azt kevéssé tudom elképzelni, hogy a bekapcsológomb működésében lépett fel hiba, de régen ilyet is lehetett tapasztalni.

Vidd szervizbe vagy keress olyan szolgáltatást, akik házhoz mennek és megnézik.

2023. márc. 4. 03:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!