Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az tényleg nem használ ha...

Az tényleg nem használ ha hoszabb időre kikapcsolom a tápot az asztali gépen?

Figyelt kérdés
Mert valami olyasmit olvastam itt hogy nem tesz jót az elemnek ha áramtalanítjuk. Vagy rosszul olvastam valamit? Alapból az a fő kérdés hogy ha teljesen áramtalanítjuk az nem használ e a gépnek?
2022. jan. 24. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Idővel lemerül az alaplapi elem. Általában éveket kibír, de normál használatnál felesleges áramtalanítani.
2022. jan. 24. 20:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem történik semmi lényeges. Kevesebb lesz a villanyszámlád.

Mióta kikerült a szünetmentes a körből, azóta én is áramtalanítom. A monitoroknak jót is tesz, mert az egyik nem szereti, ha mindig áram alatt van.

Emellett a zavarok sem piszkálják a tápot. Egy feszültségtüske a gépet is elintézheti. Erre vannak mondjuk hosszabbítók is. Nálam is véd egy. De a legjobb nem használatnál áramtalanítani.

2022. jan. 24. 20:48
 3/4 anonim ***** válasza:
5-10 év helyet 2-4 évet bír az alaplapi elem, ami kb 100 Ft. Kb ennyi, semmi más negatív hatása nincs. Mondjuk pozitív se sok. Ellenben kapcsoltathatsz plusz egy dolgot.
2022. jan. 24. 22:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Én már többektől hallottam hogy kikapcsolta a tápot hoszabb időre, aztán amikor bekapcsolta (20év után) már nem bootolt be a gép.. :(
2022. jan. 24. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!