Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A GPS-hez miért kell wifi...

A GPS-hez miért kell wifi scanning?

Figyelt kérdés
Egyszer kipróbáltam, hogy tudom-e használni a Google Maps appot GPS-ként úgy, hogy ki van kapcsolva a wifi scanning. Nem működött rendesen. Van valami tudományos alapja, hogy a GPS-hez wifi scanning kell, vagy arról van szó, hogy a Google a lehető legtöbb adatot akarja gyűjteni?

#GPS #Google Maps #wifi scanning
2023. febr. 13. 12:58
 1/3 anonim válasza:

hogyne lenne. szomszédos minimum 3 wifi hálózat esetében a triangle módszerrel pár méteres pontossággal belőhető a hely, még akár GPS nélkül is.

Ld a tabletem amiben régi model nincs GPS és mégis megy a pozíció, ha wifi on.

2023. febr. 13. 13:02
 2/3 A kérdező kommentje:
És ha a semmi közepén vagy, ahol nincs wifi? Miért nem elég a mobile datát bekapcsolni, miért kell a wifi scanning?
2023. febr. 13. 13:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Wifi scanning azért segít mert ahogy megy körbe az utcafotós autó a WIFI SSID-ket is begyűjti. Így a közeli WIFI nevek alapján már kapásból tudja hol vagy.
2023. febr. 13. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!