Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha sérülten érkezett meg...

Ha sérülten érkezett meg neten rendelt játék kötelesek kicserélni?

Figyelt kérdés
Előrendeltem egy játékot házhozszállítással a Konzolvilágtól, pénteken hozta a futár és tegnap bontottam ki, a tok törött volt a lemez mozgott benne. Próbáltam hívni őket de kinyomják a telefont.
2023. febr. 12. 11:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Mivel így nem tudod bizonyítani, hogy törötten jött - az csak akkor lehetne, ha a csomag kibontását filmezted volna elejétöl végéig - ezért ez rajtad marad
2023. febr. 12. 11:07
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
Menj be személyesen, ha pedig nincs erre lehetőséged, keresd fel az üggyel a fogyasztóvédelemet, tudni fogják, milyen lehetőségeid vannak.
2023. febr. 12. 11:20
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
Tehát a futár csomagja sértetlen volt, ő nem hibázott. Bizonyítani nem tudod hogy nem te törted el szándékosan. Ha van még panaszkönyve a boltnak abba beírhatsz, hátha nem egyedi eset.
2023. febr. 12. 11:42
 4/17 4rtificial 1ntelligence ***** válasza:
100%

[link]

12. § Fogyasztónak minősülő vásárló jogszabályon alapuló elállási joga

A 14 napos elállás minden webshopban vásárlót megillet.

Ha megbontottátok, a csomagolást valami módon vissza kell varázsolni, vagy a lezáró matricát kell visszaragasztani, hogy ne tudjanak kötözködni.

Viszont ha csak a csomagolás sérült, és a játék játszható, akkor csak elvi problémáról beszélünk?

Mondjuk akartam kérdezni mit adnak még lemezen, de a MSFS2020-at még én is úgy vettem felére leakciózva.

2023. febr. 12. 11:46
 5/17 A kérdező kommentje:
Az oldalukon azt írják, hogy GLS-el szállítanak de egy teljesen másik futárszolgálattal küldték ami nekem elég fura!
2023. febr. 12. 12:18
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Írj rájuk, egy próbát megér a dolog.
2023. febr. 12. 12:26
 7/17 4rtificial 1ntelligence ***** válasza:
100%

Semmi fura nincs benne:

Kötöttek szerződést a másikkal, csak az oldalon még nem frissítették, lustaság, és vagy kapacitáshiány okán.

Láttam már webshopot belülről, csak azért mondom.

Inkább az volt a fura, mikor ráébredtem, hogy semmiféle szabadpiaci verseny nincs, ugyanis a nagykerek a terméklistájukban az ajánlott brutto fogyasztói árat is feltüntetik. Olcsóbban nem adhatod, mert akkor kövi hónapban fekete listára kerülsz és nem szolgálnak ki.

Meg az is, amikor a kedves vevő nem akarta megérteni, hogy március 14-én feladott termék, majd csak 16-án fog megérkezni, a nemzeti ünnep miatt.

(ott is gls volt, és amúgy csomagfeladás után másnapra tudott szállítani)

2023. febr. 12. 12:30
 8/17 4rtificial 1ntelligence ***** válasza:
100%

Ja, az kimaradt, hogy egy elállási nyilatkozatot kell elküldened nekik.

Lehet van is az oldalukon nem néztem. Akárhonnan letöltheted ahol találsz.

Az ő nevük címük, telszámuk, emailjük, az adataid, termék neve, számla sorszáma szerepeljen benne.

Indokolni nem kell.

Ilyenben is volt már részem, azért merem mondani.

Nem próbálgatni kell, megtenni.

2023. febr. 12. 12:33
 9/17 A kérdező kommentje:

9# Nem. Mielőtt kibontottam mozgott benne a lemez, de az még nem lett volna gond, mert előfordul elvileg, viszont miután kinyitottam egy műanyag darab is volt ami letört, illetve a tok sarka van megrepedve, most nem egy világ vége, szimplán bosszant, hogy így kapok meg egy terméket, ilyen alapon minden netes rendelést aggódva kell várni, plusz fel kell venni a kicsomagolást, ez nem normális. Ha legközelebb veszek egy játékot pl Jedi Survivort 35k-ért biztos így teszek, vagy egy ha gyűjtői esetén.. de lehet majd személyesen veszem át ezentúl az a fix, csak alapjáraton kényelmesebb lenne mint belvárosba utazni. Régen jó volt nagyon a hely. Élőben most is maximálisan korrektek elvileg, a rendelések valamiért elég szarok manapság. Törölt megrendelések, szar csomagolás, sérült termékek.. nem is értem.

Egy előrendelői kódért pláne nem törném össze egy 27 ezres játék tokját, még a kapott kódokat se használtam fel pont ha ezért problémáznának..

Egyébként megkérdeztem FB-os csoportban, másoknak is ugyanez volt, pl mostani Hogwarts Legacynél vagy régebbi rendelésnél, sokan panaszkodnak a KV-ra, anno korrektek voltak, nekem se volt soha problémám velük házhoz rendelés esetén sem, mostanra valamiért nagyon leromlottak, elég megnézni Google értékeléseket is..

2023. febr. 12. 13:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Pénzt a kódért fizettél, a tok és a lemez csak ajándék 0Ft értékkel. Szoftver kódra pedig nem vonatkozik se a 14 nap se a csere.

Minden tok egyforma simán kicseréled egy másikra.

2023. febr. 12. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!